چه کارهایی که Google برای امنیت اطلاعات نمی‎کند!

شرکت Google در ویدئویی که به تازگی منتشر کرده، نشان می‎دهد برای حفظ اطلاعات و جلوگیری از سرقت و استفاده غیرمجاز از آن، چه کارهایی انجام می‎دهد.

برای از بین بردن دیسک‎های سخت که از رده خارج شده و بلا استفاده شده‎اند، ابتدا یک میله آهنی به وسط دیسک فرو برده می‎شود تا صفحاتی که اطلاعات بر روی آن ذخیره شده، غیرقابل استفاده شوند. سپس دیسک وارد یک دستگاه خردکن قوی می‎شود و بصورت چند مشت تکه فلز و پلاستیک بیرون می‎آید و بعداً به بخش تفکیک و بازیابی فرستاده می‎شود.

همچنین در این ویدئو اقدامات امنیتی بکار گرفته شده در مراکز داده  Google نشان داده شده است. در هر مرکز داده ، هزاران کامپیوتر وجود دارد که هر یک بخشی از خدمات و سرویس‎های Google را ارائه می‎کنند. سرورها بطور اختصاصی برای Google ساخته شده‎اند که فقط دارای حداقل سخت‎افزارهای مورد نیاز هستند و سیستم عامل همه کامپیوترها Linux اختصاصی شده‎ای است که تنها امکانات مورد نیاز را دارد و بقیه قابلیت‎ها و امکانات سیستم عامل حذف شده‎اند تا نقاط ضعف و میزان آسیب‎پذیری به حداقل ممکن برسد. 

اطلاعات کاربران در چند مرکز مختلف نگهداری می‎شوند. فایل‎ها دارای نام‎های شانسی (Random) هستند و محتوای فایل‎ها بصورت متن عادی (Clear text) نگهداری نمی‎شوند و برای انسان قابل خواندن نیستند.

اطلاعات دیسک‎های سختی که از بین برده می‎شوند، برای احتیاط بیشتر، بر روی Tape بایگانی می‎شوند تا در مواقع واقعاً اضطراری مورد استفاده قرار گیرد. اتفاقی که چند ماه قبل برای برخی از کاربران Gmail افتاد، با استفاده از همین بایگانی‎های Tape برطرف شد. 

مراکز داده Google با چندین فیبر نوری مستقل به اینترنت وصل هستند. هر مرکز دارای چند سیستم برق اضطراری است و در صورت وقوع آتش‎سوزی، اطلاعات کاربران بطور خودکار به مراکز دیگر انتقال می‎یابد.

برای دسترسی فیزیکی به این مراکز داده‎ها، پرسنل دارای کارت‎های شناسایی و عبور خاصی هستند که تقریباً غیرقابل جعل هستند. در بعضی مراکز حساس Google از روش‎های کنترل قرینه چشم و سیستم‎های شناسایی حرارتی (Thermal) استفاده می‎شود.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *