آزمايشگاه تائيد نمونه مركز تحقيقات انفورماتيك به بهره برداري رسيد

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: موضوع توسعه صنعت يكي از راهبردهاي اصلي جمهوري اسلامي ايران در سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني است.

به نقل از سایت خبری ایستنا، دكتر رضا تقي پور كه در مراسم افتتاح آزمايشگاه تائيد نمونه DVB-T مركز تحقيقات صنايع انفورماتيك افزود: تامل در سخنان مقام معظم رهبري، سند ابلاغي افتا (امنيت فضاي توليد و تبادل اطلاعات) و سياستهاي كلي اشتغال نشان مي‌دهد كه ايشان بر توليد ملي و ارتقاء و كيفيت توليد ملي در عرصه ارتباطات و فناوري اطلاعات و الكترونيكي شدن امور تاكيد دارند.

تقي پور با اشاره به نقش فعال و موثر ايران در اجلاسهاي اتحاديه جهاني مخابرات (ITU) تصريح كرد: رويكرد وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در عرصه بين‌المللي در زمينه فناوري و تكنولوژي هاي حوزه ارتباطات حضور موفق در عرصه جهاني از طريق مجامع منطقه‌اي است. بر همين اساس بايد با كار شبكه‌اي و تدوين استانداردها در مقياس جهاني انحصار تدوين استاندارد در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات را بشكنيم.

استانداردهاي حوزه ICT از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي تدوين و از طريق بخش خصوصي اجرا مي شود

رئيس سازمان ملي استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران گفت: در چشم انداز افق 1404 بايد استاندارد اجباري حذف شود و براي رسيدن به اين چشم انداز و حركت در راستاي اصل 44 قانون اساسي بايد امور مربوط به اين حوزه به بخش خصوصي واگذار شود.

برزگري كه در مراسم افتتاح آزمايشگاه DVB-T مركز تحقيقات صنايع انفورماتيك سخن مي‌گفت، افزود: در راستاي رسيدن به اهداف بلندمدت در حوزه استاندارد در كشور، اموري كه ماهيت تصدي‌گري دارند به بخش خصوصي واگذار مي‌شود تا هم بدنه دولت بزرگتر نشود و هم فرايند كار تسريع شود. بر همين اساس استانداردهاي حوزه ICT از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي تدوين و از طريق بخش خصوصي اجرا مي‌شود.

وي تصريح كرد: بر همين اساس هزار و 400 آزمايشگاه در بخش خصوصي بعنوان آزمايشگاه همكار سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران فعاليت مي‌كنند.

برزگري افزود: آزمايشگاه هاي مركز تحقيقات صنايع انفورماتيك از مهمترين آزمايشگاههاي حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات است كه در رشته هاي مختلف حوزه ICT فعاليت مي‌كند.

اعطاي اعتبارنامه به آزمايشگاههاي تائيد نمونه تكميل كننده حلقه هاي حمايت از كار و توليد ملي است

استانداردسازي و تائيد نمونه تجهيزات ارتباطي و فناوري اطلاعات از مهمترين حلقه‌هاي حمايت از توليد ملي، ايجاد كار و توليد و ادامه آن در داخل كشور است.

به گزارش روابط عمومي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات كه در مراسم افتتاح و اعطاي اعتبارنامه به آزمايشگاه DVB-T مركز تحقيقات صنايع انفورماتيك سخن مي‌گفت با اعلام مطلب فوق افزود: كالاهاي توليد داخل براي ورود به بازار بايد استاندارد بوده و از مرجع رسمي در حوزه استاندارد گواهي تائيد نمونه داشته باشند كه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي با كمك و همكاري سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران تلاش كرده است با اعطاي اعتبارنامه به آزمايشگاههاي مختلف و تسريع در روند تائيد نمونه از توليد ملي تجهيزات ارتباطي و فناوري اطلاعات به طور كامل حمايت كند.

دكتر محمد كرم پور با اشاره به تفاهم‌نامه رگولاتوري و سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران گفت: سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي براساس اساسنامه به نيابت از وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات وظيفه دارد زمينه فعاليت مراكز تائيد نمونه در حوزه ICT را فراهم كرده و در حال حاضر به عنوان بازوي سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران، تدوين استانداردهاي حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات را به عهده دارد.

رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي افزود: در چند سال گذشته رگولاتوري با اعطاي اعتبارنامه به آزمايشگاههاي معتبر دانشگاههاي صنعتي اميركبير، شريف، خواجه نصير، تهران و … زمينه تسريع در فرايند دريافت گواهي تائيد نمونه و توليد تجهيزات ارتباطي و فناوري اطلاعات را براي توليدكنندگان فراهم كرده است.

وي راه‌اندازي سامانه labeling در آينده نزديك را از اقدامات ديگر سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي عنوان كرد و گفت: با راه‌اندازي اين سامانه هر تجهيزاتي كه وارد كشور مي‌شود برچسب تائيد نمونه دريافت مي‌كند تا تجهيزات استاندارد از تجهيزات غيراستاندارد متمايز شوند.

دكتر كرم پور تصريح كرد: در سال گذشته هزاران محصول در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات وارد كشور شده است كه رگولاتوري با هماهنگي گمرك زمينه انجام تمامي آزمايشهاي عملكردي، ايمني تشعشعي، كاركردي، انطباق و سازگاري محيطي را براي آنها فراهم كرده است كه همه اين اقدامات در راستاي ايجاد آرامش و امنيت خاطر براي مهمترين ذينفع سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي يعني مردم مي‌باشد.

معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به اينكه مركز تحقيقات صنايع انفورماتيك از همفكري و همراهي 53 شركت فعال در حوزه ICT تشكيل شده گفت: دين اسلام ،دين عقل، تفكر، دانائي، دانش، حكمت و معرفت است و عقل قدسي محور قرابت انسانهاست و همفكري و همراهي 53 شركت در قالب اين مركز نشان مي‌دهد مبناي كارشان عقل قدسي است كه همدلي و قرابت لازم را براي فعاليت در عرصه گسترده ICT فراهم كرده است.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *