ویروس Flame کار چه کسی می تواند باشد؟
یکی از نکاتی که ویروس Flame را از بقیه ویروس های رایج امروزی متمایز می کند، عملیات مخرب متنوعی است که این ویروس قادر به انجام آنها است.
ویروس Flame برنامه ای است با قابلیت افزودن برنامه های جانبی به آن، تا قادر به انجام عملیات مختلف باشد. در یکی از گزارش های منتشر شده درباره این ویروس، برآورد شده که 20 برنامه جانبی مختلف می توان به آن افزود. اغلب این برنامه های جانبی برای سرقت اطلاعات است. جمع آوری اطلاعات، ضبط صدا، شنود ترافیک Bluetooth، عکسبرداری از صفحه نمایشگر و … از جمله روش های جمع آوری اطلاعات توسط ویروس Flame است.
بطور کل، دنیای امنیت اطلاعات از طرف چهار گروه همواره مورد تهدید و صدمه قرار می گیرد. (1) افراد غیر حرفه ای و کنجکاو که فقط می خواهند بدانند که چکار می توانند بکنند. (2) گروههای سیاسی که برای ابراز عقاید خود و اعتراض به مخالفین خود، یک مرکز یا موسسه خاصی را که دشمن خود می دانند، مورد حمله قرار می هند. (3) مجرمین و گروه های خلافکار که از راه سرقت اطلاعات به دنبال کسب درآمد هستند. (4) دولت های جهان.
به دلیل پیچیدگی و حجم ویروس Flame، دو گروه غیر حرفه ای ها و سیاسی ها را می توان کنار گذاشت. همچنین با توجه به اینکه هیچ یک از عملیات این ویروس به دنبال اهداف مالی و کسب درآمد نامشروع نیست، می توان گروه های مجرم را نیز از بین متهمین حذف کرد. بدین ترتیب، به احتمال قریب به یقین، طراحی و تولید ویروس Flame توسط دولت و یا دولت هایی صورت گرفته که توان مالی و فنی برای حمایت از چنین پروژه ای را دارند
یک یا دو کشور را می توان نام برد که توان مالی کافی، نیروی متخصص، فناوری پیشرفته و امکانات لازم را برای طراحی، ساخت، آزمایش و انتشار ویروسی نظیر Flame را دارند.
اشاره دولت اسرائیل به دخالت در انتشار ویروس Flame
معاون نخست وزیر دولت غاصب اسرائیل در صحبت های اخیر خود به دست داشتن در تهیه و انتشار ویروس Flame اشاره هایی داشته است.
وی در یک مصاحبه رادیویی گفته است که “هرکسی که ایران را یک تهدید جدی بداند،منطقی که قدم هایی را، نظیر این ویروس، بردارد تا به ایران لطمه و صدمه بزند.”
وی اضافه کرد که “کشور ما از دانش های فنی پیشرفته ای برخوردار است که به آن افتخار می کنیم و برای ما راهکارها و موقعیت های متعددی را ایجاد می کند.”
طی هفته گذشته که خبر ویروس Flame بطور بین المللی در رسانه ها مطرح گردید، بسیاری از صاحب نظران و کارشناسان امنیتی به دفعات کشور اسرائیل را متهم اصلی برای ساخت و انتشار این ویروس اعلام کرده اند. ولی تاکنون مقامات دولت غاصب اسرائیل هیچ تلاشی برای تکذیب و رد این اتهامات نکرده است.
2 پاسخ
ناگفته نمونه اسرائيل براي بزرگ نمايي خودش خيلي از كارهايي كه قدرت انجام آن را هم ندارد به خودش نسبت مي دهد. مخصوصا وقتي كه عامل اصلي از اعلام آن خودداري كند !
به نظر بنده این ویروس برتری رقیب را نشان میدهد.درگذشته شاهد حملات سایبری زیادی از سوی بیگانگان بودیم.ولیکن این ویروس نوع خاصی از یک حمله است.بسیار زیبابود