حملات DoS رو به افزایش است
براساس جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی دو شرکت امنیتی Arbor و Prolexic، تعداد و حجم حملات “از کاراندازی سرویس” (Denial Of Services – DoS) رو به افزایش است.
در سه ماهه پاییز امسال، تعداد حملات DoS نسبت به مدت مشابه سال قبل، 45 درصد افزایش یافته است. همچنین آمار حملات DoS در پاییز نسبت به تابستان امسال، دو برابر شده است.
روند حملات نشان می دهد که زمان هر حمله کوتاه تر و در مقابل، حجم حمله یا تعداد بسته اطلاعاتی ارسالی در ثانیه (Packet per Second) افزایش یافته است. در پاییز امسال، پهنای باند هر حمله به طور متوسط 5.2 گیگابیت در ثانیه (Gbps) بوده که در مقایسه با حملات فصل تابستان، رشد 148 درصدی را نشان می دهد. همچنین نسبت به پاییز سال گذشته، افزایش 136 درصدی را شاهد هستیم.
براساس آمار ارائه شده در این گزارش پیش بینی شده که میزان حملات DoS در لایه 7 شبکه افزایش چشمگیری خواهد یافت. در این نوع حملات، برنامه های کاربردی تحت وب مورد حمله قرار می گیرند. با استفاده از پودمان های سازگار با این برنامه های تحت وب، ترافیک مخرب به سوی این برنامه ها سرازیر می شود تا در نهایت، برنامه قادر به ادامه عملکرد عادی خود نباشد. در این حملات، با پهنای باند کم و حمله کنندگان اندک نیز می توان نتایج موفقیت آمیزی به دست آورد.
در سه ماهه پاییز امسال، اصلی ترین منشاء و مرکز حملات DoS در جهان، کشور ژاپن بوده است. اعلام کشور ژاپن به عنوان منشاء اصلی حملات DoS در حالیکه این کشور در گذشته به ندرت در فهرست 10 کشور عمده حمله کننده قرار می گرفت، جای تعجب و شگفتی دارد. به اعتقاد کارشناسان امنیتی، بعد از حوادث طبیعی سال گذشته که اقتصاد ژاپن را با دشواری هایی روبرو کرد، شرکت ها و سازمان های ژاپنی آزادانه تر و بدون نظارت های جدی دولت، اقدام به راه اندازی شبکه های ارتباطی جدید کرده اند که تامین امنیت این شبکه ها، شاید در اولویت کاری نبوده است. این اتفاق می تواند بستر مناسبی برای ایجاد شبکه های مخرب Botnet در کشور ژاپن بوده باشد.
شبکه های مخرب Botnet از انبوهی از کامپیوترهای کاربران عادی که تحت کنترل افراد بیگانه و خرابکار درآمده اند، تشکیل می شوند. با استفاده از این شبکه های مخرب می توان حملات هماهنگ و همزمان را علیه یک هدف واحد صورت داد.