عقب نشینی Symantec درباره بدافزارهای Android

دو هفته قبل، شرکت Symantec با انتشار اطلاعیه ای مدعی شد که 13 نرم افزار برای سیستم عامل Android که توسط شرکت Google بر روی سایت Android Market ارائه می شوند، بدافزار هستند و عملکردهای مخربی دارند. آمار سایت Google نشان می داد که هر یک از این نرم افزارها بین یک تا پنج میلیون بار توسط کاربران دریافت شده اند.

اکنون شرکت Symantec با عقب نشینی از ادعای قبلی خود، اعلام کرده که عملکرد مشاهده شده از 13 نرم افزار Android مربوط به یک برنامه تبلیغاتی است که در تمام این نرم افزار بکار رفته است. عملیاتی هم که از نظر Symantec مخرب شناسایی شده اند، چیزی به غیر از اقدامات یک شبکه تبلیغاتی برای جلب هر چه بیشتر درآمد برای شرکت های تولید کننده نرم افزار، نبوده است.

شرکت Symantec برنامه تبلیغاتی مورد بحث را با نام Counter Clank به عنوان یک بدافزار شناسایی می کند و آن را گونه ای از یک ویروس که تابستان امسال برای اولین بار مشاهده شده، می داند.

برنامه تبلیغاتی مورد بحث توسط یک ابزار برنامه نویسی که از طرف یک شبکه تبلیغاتی در اختیار برنامه نویسان گذاشته شده، به نرم افزارهای Android اضافه می شود. هدف این برنامه تبلیغاتی کسب درآمد برای شرکت تولید کننده نرم افزار، از راه جستجوهای اینترنتی به روش “پول در مقابل کلیک” است. اگر کاربر بر روی پیوند (link)هایی که نرم افزار نمایش می دهد، کلیک کند، یک مبلغ اندکی به حساب تولیدکننده نرم افزار منظور می شود.

این برنامه، اقدام به تغییر صفحه اول مرورگر بر روی گوشی های Android می کند. همچنین چندین Shortcut بر روی گوشی ایجاد می کند و تغییراتی هم در Bookmark های مرورگر می دهد.

با توجه به اینکه نرم افزار (Application)هایی که برای گوشی های همراه نوشته می شوند، اغلب رایگان و یا به مبلغ ناچیزی عرضه می شوند، انتظار می رود که شرکت ها و افراد تولید کننده این نوع نرم افزارها، به فکر کسب درآمد بیشتر از روش های دیگر مانند گنجاندن تبلیغات در نرم افزارهای خود و یا وسوسه و هدایت کاربران به سایت های خاص باشند.

زمانی که نرم افزارهای تبلیغاتی بر روی کامپیوترهای شخصی ظاهر شدند و با ظهور اینترنت، رشد ناگهانی پیدا کردند، ابتدا شرکتهای امنیتی با احتیاط با این نوع جدید از مزاحمت ها برخورد کردند و سپس به مرور زمان، با دسته بندی این نوع برنامه های تبلیغاتی تحت نام Adware، اقدام به حذف و پاک کردن آنها از کامپیوتر کردند.

اکنون این داستان برای گوشی های هوشمند و نرم افزارهای تبلیغاتی بر روی آنها، در حال تکرار است.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *