فعالیت مجدد مایکروسافت در بازار ضدویروس

اخیـراً شـرکـت مـایـکـروسـافت ابـزار امنیتـی رایـگان Security Essential خود را از طریق سیستم بروز رسانی خودکار Windows Update بر روی کامپیوترهایی که فـاقد نـرم افزار ضد ویـروس هستند، نصب می کند. البته کـاربـر می تواند گزینه نصب این ابزار امنیتی را به دلخواه فعال یا غیر فعـال کند. ولی در واقعیت، کمتر کـاربـر عـادی ای پیـدا می شود که بداند این گزینه در کدام بخش از سیستم عامل Windows است. ارائه ابزار امنیتی Security Essential از اوایل آبان ماه آغاز شده و بر روی سیستم های عامل Win XP، Win Vista و Win 7 نصب می شود.

طبیعی است که انتظار داشته باشیم فـریـاد و اعتـراض شـرکت های سازنده ضد ویروس نسبت به این تصمیم و اقدام مایکروسافت، به آسمان بلند شود. چندین شرکت ضد ویروس ضمن ابراز مخالفت خود از این تصمیم مایکروسافت، دلایلی را نیز در دفاع از نظر خود مطرح کرده اند. برخی معتقدند که این اقدام مایکروسافت مانند تحمیل مرورگر Internet Explorer نوعی انحصارطلبی و رانت خواری است و دولت ها باید با این اقدام مایکروسافت مقابله کنند. برخی دیگر اعتقاد دارند که امکانات و کارایی نرم افزار Security Essential در حد و اندازه دیگر ابزارهای امنیتی موجود در بازار نیست و می تواند باعث ایجاد یک اطمینان کاذب برای کاربران شود.
از دیدگاه امنیتی نیز، بسیاری بر این باور هستند که این اقدام مایکروسـافت در بـلنـد مـدت بـاعث آسـان شـدن کـار ویروس نویسان و نفوذگرها خواهد شد. طبیعی است که بسیاری از کاربران به استفاده از این ابزار امنیتی رایگان بسنده کرده و به سراغ انواع ضد ویروس های موجود در بازار نخواهند رفت. بدین ترتیب دیر یا زود، تعداد انبوهی از کاربران از یک ضد ویروس واحد و یکسان استفاده خواهند کرد و افراد خلافکار فقط باید به فکر فرار و دور زدن یک ضد ویروس باشند. در حالیکه در حال حاضر ده ها ضد ویروس و ابزار امنیتی در بازار مـورد استـفاده کـاربـران قـرار دارد و ویروس نویسان و نفوذگران باید نگران همه این ابزارهای امنیتی باشند.

شرکت های ضد ویروس در اعتراض به مایکروسافت به دلیل توزیع خودکار ابزار امنیتی Security Essential این ایراد را مطرح می کنند که اگر مایکروسافت واقعاً به فکر ارتقاء امنیت و ایمن سازی کاربران است، چـرا ایـن ابـزار امنیتی را روی نسخه های غیرمجاز و کپی شده Windows که بیشتر از همه، سر منشأ انتشار ویروس ها هستند، نصب نمی کند و فقط بر روی نسخه های اصل، این ابزار را نصب می کند.

فعلاً شرکت مایکروسافت تصمیم خود را به اجرا گذاشته و با وجود اعتراضات مختلف، هیچ مقام قانونی در هیچ کشوری مانع از این اقدام مایکروسافت نشده است. لذا باید منتظر ماند و دید که پایان این مجادله به کجا خواهید رسید.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *