جزئیات بررسی ویروس استارس

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در خصوص نتیجه بررسی های فنی بر روی “استارس” دومین ویروس جاسوسی گفت: ویروس “استارس” ویروسی جدید و خطرناکی است لذا در جهت ایمن سازی دستگاه هایمان تلاش کردیم.
سردار غلامرضا جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص آزمایشات تخصصی انجام شده بر روی ویروس “استارس” دومین ویروس جاسوسی پس از “استاکس نت” اظهار داشت: برابر روال جاری چندی پیش یکی از دستگاه های متولی کشور به ما گزارش کشف ویروس “استارس” را داد و ما از آنها گزارش کتبی و نمونه ویروس را خواستیم تا آن را به آزمایشگاه تخصصی برای بررسی های فنی بدهیم.
 
وی با اشاره به اینکه بدلیل اینکه ویروس “استارس” از پیچیدگی های خاصی برخوردار بود طبیعتا برای تشخیص ماهیت آن زمان زیادی صرف شد، گفت: برخی از متخصصان معتقد بودند که این ویروس نسخه اصلاح شده همان ویروس قدیمی “استاکس نت” است درحالیکه متخصصان دیگر معتقد بودند که این ویروس جدید خطرناکی است که باید پایش شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: با توجه به پیچیدگی های ویروس “استارس” نتوانستیم جمع بندی دقیقی بر روی عملکرد آن مبنی بر اینکه جزء کدام دسته از ویروس هاست داشته باشیم ولی با توجه به احتیاطی که باید انجام دهیم فرض را بر این گذاشتیم که ویروس “استارس” ویروسی جدید و خطرناک است لذا در جهت ایمن سازی دستگاه هایمان تلاش کردیم.
 
وی با بیان اینکه روزانه ویروس های زیادی در دنیا تولید می شود و ممکن است هرکدام از ویروس ها کارکردهای خاصی داشته باشند، گفت: برای اینکه کارکرد یک ویروس جاسوسی بصورت دقیق تشخیص داده شود باید آزمایشگاه های تخصصی برای کنترل و بررسی فعالیت این نوع ویروس ها درنظر گرفته شود.
 
جلالی کارکرد تخریبی ویروس ها را در سه بخش کلی تقسیم بندی کرد و افزود: یک بخش از ویروس ها صرفا عامل تهدید رایانه های شخصی هستند، بخش دیگر ویروس ها تهدیدات اجتماعی را به همراه دارند و یک بخش از ویروس ها هم به عنوان ابزاری برای تهدید ملی بکار می روند تا امنیت ملی کشوری را به خطر بیندازند.

وی با تاکید بر لزوم توسعه آزمایشگاه های تخصصی برای شناخت ماهیت ویروس های جاسوسی، گفت: در برنامه های امسال وزارت دفاع تاسیس “آزمایشگاه مرجع دفاعی” را در نظر گرفته ایم که بخشی از آن راه افتاده و درحال ارتقاء بخش دیگر آن هستیم تا بتوانیم این آزمایشگاه را به عنوان مرجعی برای کشور در رابطه با پایش انواع ویروس ها داشته باشیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: آزمایشگاه دومی را هم در سطح وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات “آی.سی.تی” دایر کرده ایم که آزمایشات تخصصی را بر روی انواع ویروس ها انجام می دهند و اظهار نظرات لازم را در این رابطه ارائه می دهند.
 
وی در عین حال تصریح کرد: البته ممکن است ویروسی هم بوجود بیاید که فراتر از آزمایشگاه ها و دستگاه های ما باشد که باید با توسعه فناوری و استفاده از ظرفیت علمی خود با آن مقابله کنیم. 

 

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *