تضمینی برای امنیت سایت های دانشگاهی نیست

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه تضمینی برای امنیت سایت های اینترنتی و دانشگاهی به طور 100 درصد وجود ندارد، سازماندهی منابع اطلاعاتی برای جلوگیری از ضرر و زیان های احتمالی ناشی از حمله امنیتی در فضای سایبر را مهمترین اقدام ممکن دانست.
به گزارش مهر، طی چند هفته اخیر موج گسترده ای از حملات هکرها به سازمان های استراتژیک دولتی، شرکت های بزرگ و موسسات مالی در اغلب کشورها اتفاق افتاده که با توجه به میزان توسعه فناوری اطلاعات در کشور به طور قطع این حملات سایبری در ایران نیز انجام شده است.

کارشناسان عدم استفاده صحیح از فناوری اطلاعات و پایین بودن ضریب امنیت سایت های ایرانی را از جمله دلایل این نفوذ عنوان می کنند به نحوی که گفته می شود به دلیل عدم استفاده از توانمندی ها و عدم اطلاع رسانی و نیز آموزش کاربران هم اکنون تمامی کامپیوترها در ادارات و دانشگاه های کشور ویروسی است.

محمد مهدی نژاد نوری معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره میزان امنیت سایت های دانشگاهی و نیز کامپیوترهای مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در ایران معتقد است که حمله و نفوذ هکرها به سایت های اینترنتی تنها مختص ایران نیست و در دنیا نیز سالانه بابت این جنگ و پاد جنگ میلیاردها دلار هزینه می شود.

وی با اشاره به تحقیقات اخیر موسسه امنیت انفورماتیکی “McAfee” در مورد تولید نرم افزارهای امنیتی و میزان نفوذ هکرها به سایت های اینترنتی اظهار داشت: براساس این گزارش ظرف 5 سال گذشته هکرها به حدود دو هزار سایت مهم در دنیا از جمله پنتاگون و سازمان ملل نفوذ پیدا کرده اند و آسیب های مهمی از لحاظ مالی و امنیتی به این سایت ها وارد آمده است.

مهدی نژاد با بیان اینکه این گزارش تنها یک بعد ماجرا است و تنها مربوط به کشورهای غربی است اضافه کرد: به طور قطع به همین میزان و حتی شاید بیش از این، حملاتی این چنینی از طریق هکرها به سمت کشورهای آسیایی و دیگر کشورها صورت گرفته است.

معاون وزیر علوم با اشاره به گزارش موسسه “McAfee” ادامه داد: براساس این گزارش سالانه، 96 میلیارد دلار برای امنیت شبکه های رایانه ای هزینه می شود که این آمار رو به افزایش است. براین اساس گفته می شود سرانه سالانه خرید نرم افزارهای امنیتی با 1.5 برابر افزایش به حدود 5 میلیون دلار برای هر شرکت رسیده است.

وی با طرح این مثال ها نفوذ به سایت های اینترنتی را مختص ایران ندانست و تاکید کرد که با فرض اینکه امنیت سایت ها و شبکه های اینترنتی تضمین نیست کارمان را جلو می بریم.

مهدی نژاد نوری با بیان اینکه اگر فرض کنیم امنیت سایت های دانشگاهی به طور 100 درصد تضمین است به طور قطع اشتباهی بزرگ مرتکب شده ایم به مهر گفت: باید در سازماندهی منابع اطلاعاتی به نحوی عمل کنیم که دچار خسران و ضرر و زیان نشویم.

وی با بیان اینکه نمی توانیم امنیت کامل سایت های دانشگاهی را برقرار کنیم افزود: چرا که با تغییر فناوری و الگوریتم ها باز هم سایت ها مورد حمله قرار می گیرند و در این عملیات جنگ و پاد جنگ روز به روز ابزارها در حال تغییر است اما می توان با نگاه نسبی گرایی از این امکانات استفاده کرد و از گذاشتن اطلاعات ذیقیمت در این شبکه ها خودداری کرد تا هم بتوان از مزایای فناوری اطلاعات برخوردار شد و هم خسارات این نفوذها را به حداقل رساند.

معاون وزیر علوم با اشاره به اعتباراتی که به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی پژوهشی کشور برای امنیت در فضای سایبر اختصاص می یابد تاکید کرد در کشور کارگروه فناوری اطلاعات و ارتباطات – فاوا- در حال کار است که یکی از کمیته های آن را امنیت فضای تبادل اطلاعات تشکیل می دهد و در این کمیته برای امنیت فعالیت های تحقیقاتی توصیه هایی می شود که با هماهنگی این کمیته منابعی به این امر اختصاص می یاید.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *