گوشی های خود را هر جایی شارژ نکنید!
براساس یک آمار جدید، در سال 2010 تعداد افراد دارای گوشی هوشمند با رشدی 38 درصدی نسبت به سال 2009 به 470 میلیون نفر رسید و انتظار میرود این تعداد در سال 2015 از مرز 8/2 میلیارد نیز بگذرد. یک گوشی هوشمند علاوه بر قابلیتهای یک گوشی عادی، به کاربر اجازه میدهد که حجم عظیمی از اطلاعات شخصی و تجاری خود را ذخیره و مدیریت کند.
این دستگاه های کوچک این قابلیت را دارند که صاحب خود را دائماً به اینترنت متصل نگهدارند و به کاربر اجازه میدهد تا کارهایی مانند ارسال و دریافت نامههای الکترونیکی، تبادل اطلاعات بر روی شبکههای اجتماعی، انتقال پول و بسیاری امور دیگر را براحتی انجام دهد. واضح است که اطلاعات ذخیره شده بر روی این گوشیها، هدف مورد علاقه بسیاری از نفوذگران است.
مدتهاست که ویروسنویسان با استفاده از برنامههای مخرب سبب اختلال در عملکرد گوشیهای آلوده میشوند. اما سوءاستفاده از شارژ کنندههای گوشیهای هوشمند برای دزدیدن اطلاعات سوژه جدیدی است. تقریباً همه گوشیهای هوشمند جدید و بسیاری از گوشیهای همراه عادی این قابلیت را دارند که از طریق درگاه USB شارژ شوند. برای رفاه بیشتر مسافران و مشتریان در فرودگاهها، لابی هتلها و برخی فروشگاهها، کیوسکهایی تعبیه شده که مجهز به کابلهای دارای درگاه USB هستند. مشکل اینجاست که این درگاه علاوه بر انتقال برق، دادهها را نیز میتواند رد وبدل کند. بنابراین یک نفوذگر میتواند با قرار دادن یک دستگاه شارژکننده USB در یک مکان عمومی که به یک کامپیوتر متصل است، علاوه بر شارژ گوشی کاربر از همه جا بیخبر، از طریق حفرههای امنیتی گوشی، دادههای ذخیره شده را به کامپیوتر خود منتقل کند.
با رعایت موارد زیر میتوان از گرفتار شدن به اینگونه حملات که به Juice-Jacking معروف شدهاند جلوگیری کرد:
– زمانی که میخواهید تلفن همراه خود را به یک شارژکننده ناشناس متصل کنید فقط از کابلهای برق استفاده کنید.
– حتی الامکان شارژکننده خود را به همراه داشته باشید. شارژ کنندههای جدید سبک و کوچکند. در همه هتلها و فرودگاهها و حتی فروشگاهها میتوانید پریز برق پیدا کنید.
و در آخر اگر گوشی شما دارای تنظیماتی است که برای انتقال اطلاعات، اسم رمز باید داده شود، حتماً آن را فعال کنید.