روشهای بیومتریک، آینده اصالتسنجی دیجیتال
به گزارش شرکت مهندسی شبکه گستر به نقل از سایت Network World، انتظار میرود استفاده از فناوریهای هویتسنجی از طریق روشهای بیومتریک در طی 5 سال آینده افزایش قابل توجهی یابد.
تعداد حسگرهای اثر انگشت از 316 میلیون در سال 2014 به 499 میلیون در سال 2015 رسیده و پیشبینی میشود این تعداد به 1/6 میلیارد در سال 2020 برسد. سود حاصله از حسگرها نیز از حدود 1/86 میلیارد دلار در سال 2015 به 2/6 میلیارد در سال 2020 خواهد رسید.
تشخیص هویت از طریق عنبیه نیز هر چند در گوشیهای هوشمند در سال 2015 سهمی تنها 1 درصدی داشته اما روندی روبهرشد خواهد داشت. در این روش، با مقایسه دادههای بدست آمده از تصاویر عنبیه چشم با دادههای بانک اطلاعاتی، میتوان به هویت کاربر پی برد.
در حال حاضر از این فناوری در گوشیهای Fujitsu Arrows NX F-04G و Lumia 950 استفاده میشود. برخی خبرها نیز حاکی از آن است که شرکتهای LG و Samsung بکارگیری این روش را در برنامه دارند.
به گزارش شرکت مهندسی شبکه گستر به نقل از سایت Network World، ارزش بازار فناوریهای تشخیص صورت از 230 میلیون دلار در سال 2015 با افزایش سالانه حدود 18 درصد به 450 میلیون دلار در سال 2019 خواهد رسید.
انتظار میرود هویتسنجی با بررسی چهره که در حال حاضر عمدتاً در سیستمهای امنیتی و مانیتورینگ استفاده میشود بتدریج وارد بخشهای دیگر همچون سیستمهای پرداخت هوشمند شود.
برای نمونه، از سال گذشته میلادی، Alipay، سیستم پرداخت آنلاین شرکت Alibaba، با شعار “برای پرداخت لبخند بزن” به کاربران خود این امکان را میدهد تا با گرفتن عکس سلفی پراخت را انجام دهند.
شرکتهای Microsoft،وGoogle،وApple و Facebook هم در این خصوص سرمایهگذاری کردهاند.
با توجه به ضعف سیستمهای تشخیص چهره دو بعدی در جعل شدن انتظار میرود فعالیت بیشتری بر روی روشهای تشخیصی سه بعدی انجام شود.
یکی از نمونه های پیشرفته فناوری تشخیص سه بعدی چهره، RealSense است که با مشارکت شرکتهای Intel و Microsoft ساخته شده است.
از جمله کاربردهای RealSense در سیستم اصالتسنجی بیومتریک مایکروسافت، موسوم به Windows Hello است. RealSense با استفاده از امواج Infrared چهره کاربر را پردازش میکند.
لازمه استفاده از چنین فناوریهایی وجود پردازشگرهای قدرتمند است که نقش Intel را در گسترش آنها پررنگتر میکند.