نحوه فشردن کلید، روشی ارزان، برای اصالت سنجی

یکی از اصلی ترین اشکالات اصالت سنجی و احراز هویت به روش گذرواژه، لو رفتن آسان آن از طریق روش های سرقت و کلاهبرداری، همچون حملات Phishing، است.

راهکار پیشنهادی برای فائق آمدن بر این ایراد، اضافه کردن عاملی دیگر به مراحل اصالت سنجی است؛ روشی که به اصالت سنجی دو مرحله ای موسوم شده است. کارت های بانکی نمونه ای از اصالت سنجی دو مرحله ای هستند که در آن برای استفاده از عابر بانک، علاوه بر دانستن گذرواژه، وجود کارت اعتباری با مشخصات خاص نیز ضروری است. اما اصالت سنجی دو مرحله ای هم روشی صددرصد امن نیست.

بسیاری بر این باورند که روش های بیومتریک یا سنجش ویژگی های فیزیکی کاربر، می توانند بهترین نوع حفاظت را فراهم کنند. این روش ها، همچون اصالت سنجی بر اساس اثرانگشت، حداقل از لحاظ تئوری، قابل کپی و جعل شدن نیستند. پروسه ها و حسگرهای ارزان تر و سریع تر، سبب شده اند تا روش های بیومتریک مورد استقبال قرار بگیرند. نمونه آن، استفاده از اثر انگشت برای اصالت سنجی در برخی گوشی های همراه است.

به گزارش شرکت مهندسی شبکه گستر، دو محقق، یک روش بیومتریک جدید را کشف کرده اند که در آن اصالت سنجی بر اساس نحوه فشردن کلیدهای صفحه کلید انجام می شود.

به گفته این محققان، همه افراد روش های خاص خود را برای فشردن کلیدهای صفحه کلید دارند و از این تفاوت ها می توان به عنوان وسیله ای برای اصالت سنجی کاربران استفاده کرد. این محققان گفته اند برای یافتن الگوی فشردن کلید، به هیچ نرم افزار جانبی و اضافه نیاز نیست. این روش، از سیستم های نرم افزاری مختلفی که بر روی دستگاه ها نصب است بهره می برد و نیاز به حسگر اضافه ای ندارد.

در این روش، فاکتورهایی همچون مدت زمان پایین نگاه داشتن کلید، وققه میان زدن هر کلید، سرعت فشردن کلید و فاصله زمانی بین رها کردن کلید و فشردن کلید بعدی در نظر گرفته می شوند.

اصل مقاله ارائه شده توسط دو محقق کاشف این روش، در اینجا، قابل دریافت است.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *