باز هم Kaspersky متهم به رقابت ناسالم شد
Eugene Kaspersky، مؤسس شرکت امنیتی Kaspersky، به برخی از کارکنان خود گفته بوده که باید به شرکت ضدویروس AVG با روشی که از آن با عنوان “کشتن در توالت ته حیاط” (rubbing them out in the outhouse) یاد کرده ضربه وارد کنند.
به گزارش شرکت مهندسی شبکه گستر به نقل از خبرگزاری Reuters، این اطلاعات از روی ایمیل های ردوبدل شده میان Eugene Kaspersky و برخی از کارکنان شرکت Kaspersky به دست آمده است.
عبارت “rubbing them out in the outhouse” یکی از تهدیدات مشهور Vladimir Putin رئیس جمهور فعلی و نخست وزیر روسیه در دهه گذشته است که خطاب به جنگجویان چچن گفته بود “اگر آنها را در توالت بگیریم، در همان توالت ته حیاط خواهیم کشت.” عبارتی که وی به دفعات از بیان آن ابراز تاسف کرده است.
پیش تر Reuters به نقل از منابع خود گزارش داده بود، شرکت Kaspersky با ساخت نمونه ویروس های جعلی تلاش می کرده ضدویروس های رقیب را به نحوی فریب دهد تا برخی فایل های مهم سیستم را به اشتباه بدافزار شناسایی کرده و آنها را غیرفعال یا حذف کنند و در نتیجه برای کاربران آنها مشکل ایجاد شود.
Eugene Kaspersky در ایمیلی به تاریخ 23 جولای 2009، به روسی می نویسد: “بیشتر و بیشتر من تمایل پیدا می کنم که به آنها با تشخیص های نادرست ضربه وارد کنم.” او AVG را متهم کرده بود که در حال استخدام کارکنان و از جمله مدیران شرکت Kaspersky است.
Kaspersky این اتهامات را قویا رد کرده و گفته “ایمیل ها ممکن است قانونی نباشند و از منابع ناشناس، با نیت های سوء، بدست آمده باشند.”
این شرکت در بیانیه ای گفته: “شرکت Kaspersky هیچ گاه طرحی مخفیانه جهت فریب رقبایش برای شناسایی نادرست و آسیب رساندن به بازار آنها راه نینداخته است. این کارها، غیراخلاقی، غیرصادقانه و غیرقانونی است.”
اما کارکنان سابق این شرکت به Reuters گفته اند AVG ،Microsoft و Avast Software از اهداف طرح انتشار شناسایی های نادرست (False Positive) در بین سال های 2009 و 2013 بوده اند.
Eugene Kaspersky در ایمیلی دیگر به تاریخ 8 اکتبر 2009 گفته: “صادقانه بگویم، من حس بدی پیدا می کنم زمانی که AVG وارد بورس می شود و یک میلیارد بدست می آورد. آنها به شما و من نخواهند گفت تشکر – اصلاً امیدوار نباشید.”
در ادامه آن ایمیل آمده “نابودی قطعاً یکی از روش هایی است که در کنار روش های دیگر از آن استفاد خواهیم کرد.”
یک روز قبل از آن در ایمیلی جداگانه، Eugene Kaspersky از گروهش می خواهد اجرای حمله “کشتن در ته حیاط” را در نظر بگیرند. در آن ایمیل اشاره می کند که رییس بخش اروپایی این شرکت، از شناسایی های نادرست بسیار خرسند است.
مدیر سابق فناوری شرکت AVG، به Reuters گفته که در بین سال های 2009 و 2013 شرکت AVG با موجی از نمونه ویروس های مهندسی شده روبرو بوده.
AVG، Microsoft و Avast از ارائه توضیح به Reuters در خصوص افراد پشت پرده این حملات خودداری کرده اند.
Eugene Kaspersky، در ایمیل هایی که به دست Reuters رسیده، ویژگی های روش “نابودی” را شرح نداده. اما گفته که ترفندی موفقیت آمیز برای کنار زدن یکی از رقبای چینی، بدون ذکر نام آن، بوده است. یکی از کارکنان سابق شرکت Kaspersky به Reuters گفته که منظور از این رقیب چینی، شرکت Beijing Jiangmin New Science & Technology، یکی از بزرگترین شرکت های ضدویروس چینی در آن زمان است.
به گفته کارکنان سابق Kaspersky، در سال 2002، این شرکت سخت در تلاش بود تا جای خود را در بازار بزرگ چین، که استفاده از نرم افزارهای غیر اصل در آن رایج بود باز کند.
یک کارشناس چینی که برای هر دو شرکت Beijing Jiangmin New Science & Technology و Kaspersky کار کرده، هدف از این اقدام Kaspersky را، جلوگیری از استفاده غیرقانونی محصولاتش دانسته است. او گفته “ناگهان، همه مشتریان به سمت کسپرسکی آمدند.”
در ایمیلی دیگر، Eugene Kaspersky از حمله به چین با عبارت “بمب پلاستیکی” (rubber bomb) به عنوان یک موفقیت یاد می کند. منظور از بمب پلاستیکی، بمبی است که مانند توپ به دفعات به زمین خورده و در جهت های مختلف پرتاپ می شود و در هر بار تماس خساراتی به بار می آورد.
Eugene Kaspersky در ایمیلی به تاریخ 8 اکتبر 2009 می نویسد : “چیزی در درون من می گوید که بدون آن [rubber bomb] کارها به این خوبی در چین پیش نمی رفت.”
شرکت Kaspersky اعلام کرده که این شرکت، خود، یکی از قربانیان نمونه ویروس های جعلی بوده، البته از ارائه این نمونه ها و بیان جزییات بیشتر خودداری کرده است.
مشروح گزارش خبرگزاری Reuters در اینجا قابل مشاهده است.