مخالفت گوگل با قوانین صادراتی سختگیرانه آمریکا

شرکت گوگل مخالفت خود را با طرح پیشنهادی وزارت بازرگانی آمریکا برای سخت گیرانه تر شدن ضوابط صادرات نرم افزارها و سخت افزارهای کنترل و نفوذ اعلام کرد. شرکت گوگل هشدار داده است که این موضوع منجر به کاهش تحقیقات در زمینه امنیت فناوری اطلاعات می شود.

در ماه خرداد، وزارت بازرگانی آمریکا، طرحی را ارائه کرد که بر طبق آن شرکت های صادرکننده ای که فناوری ها و محصولات آنها در نفوذ به سیستم ها و تحلیل ارتباطات شبکه ای کاربرد دارند موظف به درخواست مجوز برای صادرات خواهند بود. با این توضیح که از درخواست کننده ممکن است خواسته شود تا بخش هایی از کد محصول صادراتی را نیز ارائه کند.

این طرح ممکن است ارتباطات میان شرکت گوگل و محققان امنیتی در خصوص کشف ضعف های امنیتی و اطلاعات رد و بدل شده در این زمینه را نیز شامل شود. گوگل اعلام کرده است در صورت اجرایی شدن این طرح، این شرکت می بایست هزاران و شاید حتی ده ها هزار مجوز دریافت کند.

محققان و کارشناسان امنیتی از همین نوع ابزارهای مور نظر وزارت بازرگانی برای کشف و شناسایی نقاط ضعف و تهیدیات امنیتی استفاده می کنند و فناوری های مورد استفاده خود را به دیگر محققان در اقصی نقاط جهان به اشتراک می گذارند.

بسیاری از نقاط ضعف ناشناخته ای که توسط افراد متخصص در کشورهای مختلف کشف و شناسایی می شوند باید بدون سر و صدا به اطلاع تولید کننده محصول آسیب پذیر برسد و اطلاعات لازم در اختیار او گذاشته شود تا قادر به ترمیم نقاط ضعف در فرصت مناسب و قبل از سوء استفاده از آنها، باشد.

گوگل موارد زیر را اصلی ترین دلایل برای مخالفتش با این طرح دانسته است:

  • قواعد بسیار کلی و مبهم
  • لزوم اخذ مجوز از وزارت بازرگانی برای گزارش یک ضعف امنیتی و درخواست اصلاح آن 
  • دشوار ساختن به اشتراک گذاری اطلاعات توسط شرکت های بین المللی که فعالیت جهانی دارند

این طرح، در حقیقت، پیشنهادی به اعضای پیمان Wassenaar است. Wassenaar تفاهم نامه ای بین المللی است که در سال ۱۹۹۵ با هدف محدود نمودن گسترش فناوری های مورد استفاده در تسلیحات نظامی به امضا رسید. در حال حاضر، 41 کشور عضو این پیمان می باشند.

در پاییز امسال، اعضای پیمان Wassenaar فهرست موارد محدود شده در این طرح را مورد بررسی قرار خواهند داد.

 

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *