جستجوگرهای ایرانی براساس میزان جلب کاربر، حمایت می شوند

national-search-engin-needرييس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت كه در حال حاضر ۸موتور جست وجوگر ايراني فعال هستند و اين موتورهاي جست وجوگر براساس ميزان جذب مخاطب حمايت مي شوند.

به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، دكتر مرتضي براري افزود: هم اكنون موتورهاي جست وجوگر پارسي ياب، سلام، جاماسپ، تارجو، پارسيك، پارسي جو، جسجو و ديتا ياب براي مخاطبان در سراسر دنيا فعال هستند.

وي خاطرنشان كرد : موتور پارسي ياب به تازگي توسط دانشگاه گيلان راه اندازي شده است.اين موتور جست و جوگر بايد ۲۰۰ ميليون مخاطب جذب كند. هم اكنون نسخه آزمايشي اين موتور جست وجوگر با ده ها هزار سند اينترنتي راه اندازي و اجرا شده است.

براري يادآور شد كه طرح موتور جست جوي پارسي ياب از ارديبهشت ۱۳۹۱ به عنوان فعاليت دانشجويي براي تجميع اطلاعات رسانه هاي داخلي كشور در بستر اينترانت ملي آغاز شد. با گسترش و ارتقاي اين طرح ، بستري براي راه اندازي يك موتور جست وجوي كامل و جامع فراهم شد.

وي افزود: همچنين موتور جست وجوي پارسي جو كه توسط دانشگاه يزد ايجاد شده است بايد نيمي از جمعيت اين استان را جذب كند.

براري خاطرنشان كرد : شركت هاي دانش بنيان و دانشگاه هاي فعال در اين زمينه بايد به طرف توليد خدمات و سرويس هاي مورد استفاده مردم سوق داده شوند تا ميزان سوددهي اين موتورهاي جست وجو گر افزايش يابد.

موتورهاي جست وجوي ايراني

***جست وجوگر پارسي ياب

اين موتور جست وجوگر توسط دانشگاه گيلان راه اندازي شده است و هم اكنون دهها هزار مخاطب دارد .

***جست وجوگر سلام

سلام جست وجوگري است كه در آن از هوش مصنوعي و همچنين الگوريتم هاي دقيق رياضي استفاده شده است. اين موتور داراي سرعت و قدرت پردازش بالايي است.

يكي از ويژگي هاي اين موتور جست وجوي همزمان و موازي آن در بزرگترين جست وجوگران دنيا است و باعث مي شود تا كاربران در يك زمان اطلاعات مربوط به كلمه خاصي را در چندين موتور جست وجوگر سرچ ( جست وجو ) كنند كه بدين ترتيب در زمان صرفه جويي مي شود.

***موتور جست وجوي پارسي جو

اين موتور جست وجو در سال ۱۳۸۷ براي نخستين بار و با اطلاعات بسيار كم آغاز به كار كرد و به تدريج بر اطلاعات آن افزوده شد . اين سايت ۱۲۰ ميليون صفحه فارسي را پوشش مي دهد.

كاربران با ورود به سايت پارسي جو با محل سرچ و گزينه هاي مختلفي روبرو مي شوند و اين موتور امكان جست و جو بين صفحات وب، مطالب علمي و يا دانلودها را به كاربران مي دهد . همچنين كاربران مي توانند از امكاناتي از جمله قرآن، پرسش هاي علمي، تعبير خواب و ماشين حساب اين سايت استفاده كنند .

***موتور جست وجوي تارجو

اين موتور از سال ۱۳۸۸ به طور رسمي كار خودش را آغاز كرده است و تعداد بسياري از صفحات وب را پوشش مي دهد.

اين موتور جست وجونيز داراي امكانات خاصي است كه به كاربران اجازه مي دهد در اين موتور به دو زبان فارسي و عربي به جست وجو بپردازند.

همچنين افراد مي توانند جست وجوي خود را در بخش دانشنامه نيز ثبت كنند تا مطالب علمي مربوط به كلمه ورودي نشان داده شود.

***جست وجوگر جاماسپ

يكي از امكانت بسيار خوب اين سايت سيستم نقشه آن است كه در ميان جست وجوگرهاي ايراني مي توان گفت كه منحصر به فرد است.

در اين نقشه ۱۰۳۰ شهر مختلف و همچنين ۵۳۰۰ روستا به طور كامل پوشش داده مي شود. اين نقشه همچنين راه هاي ارتباطي را بسيار دقيق نشان داده و حتي نزديك به نيمي از جاده هاي فرعي را نيز در دل خودش جاي داده است.

***موتور جست وجوي جسجو

اين موتور داراي امكانات گسترده اي از جمله سرچ كردن در ميان عكس و فيلم است كه در بقيه سايت هاي ايراني به ندرت ديده مي شود.

اين موتور جست وجو همچنين به كاربران اجازه مي دهد تا از امكانات بسيار مانند لغتنامه فارسي، استخاره باقرآن وموارد ديگر استفاده كنند.

***جست و جوگر پارسيك

اين جست و جوگر در سال ۱۳۸۱ راه اندازي شده و تا به امروز تغييرات گسترده اي روي آن انجام شده است .

اين جست وجوگر داراي امكانات متنوعي است و به كاربر اجازه مي دهد تا در ميان مقالات علمي، تصاوير و همچنين صفحات وب به جست وجو بپردازد. سامانه اخبار اين سامانه اخبار خبرگزاري هاي بزرگ كشور را در اختيار كاربران قرار مي دهد.

***موتور جست و جوي ديتاياب

اين سايت اين امكان را مي دهد تا كاربر داده هاي موجود در ميان وبلاگ هاي ثبت شده در اين سايت را جست وجو كند.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *