جنجال بر سر کنترل اینترنت در جهان
در یک رویداد کم سابقه، مجلس نمایندگان آمریکا با 397 رای موافق و بدون هیچ رای مخالف یا ممتنع، طراحی را تصویب کردند که در آن، از دولت آمریکا خواسته شده تا بدون دادن هیچگونه امتیازی، با تصمیم اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) برای به دست گرفتن کنترل بیشتر اینترنت در جهان، مقابله کند.
در این طرح به اهمیت اینترنت در جهان اشاره شده و بر لزوم پایداری، امنیت و آزاد بودن آن از کنترل دولت ها، تاکید شده است.
هدف این طرح، مخالفت با پیشنهادات جدیدی است که در کنفرانس ارتباطات بین المللی که در شهر دوبی امارات متحده عربی در حال برگزاری است. پیشنهادات جدیدی از طرف سازمان ملل متحد برای داشتن کنترل بیشتر دولت های جهان بر روی اینترنت در این کنفرانس مطرح شده است که اختیارات جدیدی به دولت های جهان می دهد تا به بهانه هایی نظیر امنیت ملی، نظم اجتماعی و حرمت، اینترنت را به کنترل خود در آورند و حتی بتوانند، بر استفاده از اینترنت، مانند تلفن، تعرفه وضع کنند.
اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر نظیر کانادا، استرالیا، نیوزیلند و مکزیک نیز مخالفت خود را با پیشنهادات مطرح شده در کنفرانس دوبی اعلام کرده اند.
از طرف دیگر مسئولان اتحادیه ITU و سازمان ملل اعتقاد دارند که هیچ دلیلی برای این مخالفت ها و ایجاد هیاهو وجود ندارد. آنان تاکید دارند که هیچ پیشنهادی مشابه آنچه که کشورهای معترض عنوان می کنند، در کنفرانس دوبی مطرح نیست. حتی اگر هم چنین نظراتی مطرح باشد، کنفرانس دوبی جایگاه قانونی برای وضع قوانین جدید ندارد و پیشنهادات تنها می تواند در حد یک نظریه و طرح مطرح شوند.
در پی افزایش اعتراضات، در جدیدترین اطلاعیه ای که از سوی مقامات ارشد ITU منتشر شده، آمده است که “سازمان ملل هیچ طرحی برای کنترل اینترنت ندارد. قوانین کنترل اینترنت در سطح ملی توسط هر کشور صورت می گیرد و نتایج کنفرانس دوبی هم این قوانین را تغییر نخواهد داد. از لحاظ قانونی و فنی این امکان وجود ندارد که اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) اینترنت را به کنترل خود در آورد.”