چرا به سایت ها مراجعه می کنید که ببینید قطع است یا نه!

فیلترینگبه دنبال اقدام مراکز تصمیم گیرنده در کشور برای قطع سرویس های Google و به ویژه فیلتر کردن سرویس پست الکترونیکی Gmail از اوایل روز دوشنبه 3 مهر ماه، رسانه های خارجی با انتشار گسترده این خبر، آن را به راه اندازی شبکه ملی اطلاعات (یا همان اینترنت ملی) مرتبط ساختند. در خبرها و تحلیل های منتشر شده، قطع دسترسی کاربران ایرانی به سرویس Gmail آغاز محدودیت های جدید برای دسترسی به اینترنت تلقی شده که به طور همزمان با اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات در کشور صورت می گیرد.

از طرف دیگر در داخل کشور مراجع و سازمان های مختلف در حوزه IT درباره این اقدام، اظهار نظرهای متفاوتی را ارائه کرده اند.

در نخستین واکنش به این رویداد، سازمان فناوری اطلاعات قطع دسترسی کاربران ایرانی به Gmail را اقدام مراجع تصمیم گیر در حوزه فیلترینگ و در راستای محکوم کردن اهانت های صورت گرفته به مقدسات اسلام عنوان کرده است.

پس از آن، کامیار ثقفی، عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی کشور، ضمن محکوم کردن اهانت به مقدسات و اقدامات خودجوش مردمی برای تحریم استفاده از سرویسهای اینترنتی خارجی گوگل و یوتیوب تصریح کرد: قطع برخی سرویسهای گوگل در ایران بدون شک در پاسخ به تقاضای مردم بوده و براساس اختیارات قانونی صورت گرفته است. وی گفت: شورایعالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی کشور در این زمینه ورود نکرده است اما بزودی مواضع خود را در این زمینه اعلام می‌کند. ثقفی با اشاره به فراخوانهای متعدد فعالان فضای مجازی در تحریم استفاده از سرویس های گوگل و یوتیوب، گفت: کاربران باید استفاده از این سرویسها را برای خود منع کرده و حتی نباید به این سایتها مراجعه کنند که ببینند قطع است و یا نیست.

ولی عبدالصمد خرم‌آبادي، دبير كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه که در روز دوشنبه 3 مهرماه اعلام کرده بود که “به دليل درخواست‌هاي مکرر مردمي، سايت گوگل و جي ميل در سراسر کشور فيلتر مي‌شوند”، در یک گفت‌وگو در روز سه شنبه 4 مهرماه تصريح كرد: با توجه به انتشار فيلم موهن به ساحت مقدس پيامبر عظيم‌الشان اسلام (ص) در سايت يوتيوب و عدم توجه مديران اين سايت به اعتراض‌هاي گسترده و شديد مسلمانان جهان نسبت به آن، سايت مذكور بنا به درخواست‌هاي مكرر مردمي از سوي كارگروه تعيين مصاديق از دسترس خارج شد.

وي افزود:‌ سايت يوتيوب كه از طريق پروتكل http به نمايش گذاشته مي‌شد، پيش از اين فيلتر شده بود اما سايت گوگل، يوتيوب را از طريق پروتكل https به نمايش مي‌گذاشت و در حقيقت سيستم فيلترينگ جمهوري اسلامي ايران را دور مي‌زد.

دبير كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه خاطرنشان كرد: كارگروه مذكور براي مقابله با اين اقدام گوگل و جلوگيري از استمرار نمايش فيلم موهن، سايت يوتيوب را كه از طريق پروتكل https قابل رويت بود، فيلتر كرد كه با توجه به اشتراك سرورهاي گوگل و يوتيوب اين اقدام موجب شد سرويس جي‌ميل و پروتكل https سايت گوگل نيز با اختلالاتي مواجه شوند.

سرمقاله روز سه شنبه 4 مهر ماه روزنامه فناوران نیز با اشاره به اظهار اولیه مقامات مبنی بر فیلتر شدن Gmail در پاسخ به درخواست های مردمی، می نویسد: “آیا دریافت چندین و چند پیامک – بگیریم ده هزار تا – مستمسک مناسبی است برای بستن یک خدمت به روی میلیون ها ایرانی؟ … اگر قرار بر رجوع به نظر مردم برای اعمال فیلترینگ است، اگر الان گروه بزرگ تری از کاربران مثلاً 100 هزار نفر خواستار باز شدن این سرویس شوند، کمیته فیلترینگ این درخواست را اجابت می کند؟ در مورد فیس بوک مثلاً اگر 500 هزار نفر درخواست بدهند چه؟”

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

یک پاسخ

  1. به نظر من با فیلتر کردن این سایت ها هیچ مشکلی حل نمیشه و فقط فیلتر کردن در این موقعیت حکم ماست مالی داره اما خوب از جهت دیگه هم اینکه مسئولین بشینن و هیچ کاری انجام ندن خوب نیست ولی به هر حال به نظر من فیلتر کردن راه حل نیست باید دنبال راه های بهتر و موثر تری باشن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *