به روایت پلیس افتا: جزئیات حمله سایبری به وزارتخانههای علوم و نفت
سید کمال هادیانفر رئیس پلیس فتا در گفتوگو با فارس، با ذکر این نکته که در حال حاضر شرایط تحت کنترل پلیس است، به جزئیات حمله اخیر به سایت وزارت نفت اشاره کرد و اظهار داشت: در به روزرسانی آنتیویروس اینترانت وزارت نفت اشتباه صورت گرفته بود و همین عامل باعث نفوذ ویروس “دوکو”، “کیدو” و “واپیر” شد که پلیس فتا این ویروسها را شناسایی کرد.
به نقل از سایت خبری ایستنا، به گفته هادیانفر تمهیدات خوبی در این زمینه صورت گرفت و هیچ خسارت جدی به سامانه وارد نشد؛ در کنار این دو IP شناسایی آمریکایی شدند طی نامه رسمیای با حکم قضایی از طریق پلیس اینترپل برای “اینترنت سرویس پروپایدر” آمریکا ارسال کردیم که منتظریم پاسخ بگیریم و باید مالکیت و مشخصات IP ها را به ما اعلام کنند.
وی درخصوص حمله اخیری که به سایت وزارت علوم صورت گرفته بود نیز گفت: بعد از حمله به وزارت نفت بلافاصله در همان هفته سایت وزارت علوم را هدف گرفتند که با توجه به اینکه وزارت علوم محیط دانشگاهی است و انتظار میرفت سامانه قوی داشته باشند، دشمن نتوانست از درگاه وزارت وارد شود و حمله در همان مرحله اول خنثی شد.
رئیس پلیس فتا درخصوص اینکه آیا هدف از این نفوذ شناسایی دانشمندان هستهای بوده است، تصریح کرد: زمانی که شبکهای هک میشود هر اطلاعاتی قابل برداشت است؛ یعنی اینکه هرچه در سامانه اطلاعاتی وجود داشته باشد فراخور سازمان توسط هکر برداشت می شود.
وی به هم ریختن نمرات دانشجویی یا برداشت اطلاعات نخبگان را بخش کوچکی از اقدامات هکر در ورود به درگاه وزارت علوم عنوان کرد که این حمله ناکام ماند و پس از اقدام از طریق پلیس اینترپل آمریکا موظف است مشخصات IP های مشکوک را رسما به ما اعلام کند.
هادیانفر درخصوص ایمیلهای ارسال شده به داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد، با بیان اینکه برای برخی از داوطلبان آزمون ارشد سال 89 ایمیلی را دریافت ارسال شده بود که در پرونده شما اشکال فنی وجود دارد و باید به مرکز آزمون مراجعه کنید، گفت: این ایمیل بر بستر جی میل ارسال شده بود؛ این در حالی است که دانشگاه آزاد و وزارت علوم اطلاع رسانی بر اساس جی میل ندارد.
وی افزود: با شکایت دانشگاه آزاد به پلیس فتا پرونده فردی که این شرایط را به وجود آورده در حال بررسی است و این متهم در آستانه شناسایی است.