چگونه یک گذرواژه مستحکم، اما به یادماندنی داشته باشیم ؟

با نگاهی به فهرست بدترین گذرواژه های سال 2015 میلادی می توان دریافت 123456،وpassword،و12345678،وqwerty و 12345  از نظر بسیاری از کاربران گذرواژه های مناسبی محسوب می شوند. مشخص است که دلیل این تلقی نادرست راحتی به خاطر سپردن آنها است. گذرواژه هایی که می توانند نه تنها کاربر که حتی سازمانی که کاربر در آن مشغول به کار است را، صرف نظر از تدابیر امنیتی بکار گرفته شده در آن سازمان، اسیر مهاجمان سایبری کنند.

اما واقعیت آن است که با اندکی خلاقیت و دنبال کردن مراحل زیر می توان گذرواژه هایی به یاد ماندنی و در عین حال مستحکم ایجاد کرد.

 

مرحله اول – انتخاب یک عبارت

یکی از کارهای مورد علاقه تان را انتخاب کنید. برای مثال اگر به مطالعه علاقمندید، کلمه read را انتخاب کنید. حالا چند کلمه دیگر هم به کلمه انتخاب شده اضافه کنید تا یک عبارت معنی دار ساخته شود. مثلاً: “ilovetoread”.

 

مرحله دوم – استفاده از کلمه فارسی

اضافه کردن یک کلمه فارسی به عبارت انتخاب شده از آن گذرواژه ای قوی تر می سازد. برای مثال اگر به مطالعه مقالات علاقمندید، می توانید عبارت را به این شکل تغییر دهید: “ilovetoreadmaghalat”.

 

مرحله سوم – استفاده از حروف بزرگ در کلمات

عبارتی که در مرحله قبل ساخته شد هر چند قوی تر گذرواژه های ابتدایی است اما باید باز هم مستحکم تر شود. برای نمونه شاید راحت تر این باشد که حروف اول و آخر اولین کلمه انتخابی (read) را به صورت بزرگ تایپ کنیم: “ilovetoReaDmaghalat”.

 

مرحله چهارم – استفاده از نشانه‌های سجاوندی

نویسه های غیرالفبایی و غیر عددی، گذرواژه را قوی تر می کنند. بهتر است چنین نویسه هایی در جایی از عبارت اضافه شوند که راحت به خاطر سپرده شوند. برای نمونه “!ilovetoReaDmaghalat”

 

مرحله پنجم – استفاده از فاصله

در آخرین مرحله می توانید از نویسه فاصله (Space) در بخش هایی از عبارت استفاده کنید. برای مثال قبل و بعد از کلمه فارسی استفاده شده در عبارت.

 

حالا گذرواژه ای مستحکم و در عین حال به یاد ماندنی در اختیار دارید:

“ilovetoReaD maghalat !”

و اما چند توصیه:

  • از گذرواژه ای که در قدیم استفاده می کردید مجدد استفاده نکنید.
  • اگر سرویس دهنده ای که شما از آن استفاده می کنید قابلیت اصالت سنجی دو مرحله ای دارد حتماً آن را فعال کنید.
  • اطمینان داشته باشید که هر حساب کاربری شما یک گذرواژه مخصوص به خود دارد.
  • گذرواژه های خود را بصورت دوره ای تغییر دهید.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *