وزیر ارتباطات: شبکه ملی اطلاعات ۶۴ درصد پیشرفت داشته
وزیر ارتباطات گفت: تا حال حاضر شبکه ملی اطلاعات ۶۴ درصد پیشرفت داشته است و با توسعه ظرفیت فیبرنوری و دیتاسنترهای استانی و مرکزی به سمت ارتقای هرچه بیشتر جایگاه آن میرویم.
محمد حسن نامی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه راهاندازی و توسعه پلکانی شبکه ملی اطلاعات با توجه به اینکه از تأکیدات وزارت ارتباطات است، ما هم سعی کردهایم آن را ادامه دهیم، گفت: این شبکه درصدد است تا خدمات یکپارچهای را در کشور با بستری واحد به وجود آورد و از ظرفیت شبکههای پراکنده بخشهای مختلف برای ارتقای ظرفیت خود استفاده میکند.
وی ادامه داد: امروزه به دلیل تأثیرگذاری ارتباطات و فناوری اطلاعات در تمامی حوزهها از جمله فرهنگی-اجتماعی-اقتصادی-سیاسی و حتی نظامی، باید تلاشهای خود را بر توسعه هرچه سریعتر «اینترانت» داخلی متمرکز کنیم و از جایگاه ویژه خود (هاب منطقه بودن) و بسترهای ارتباطاتی نوینی چون فیبرنوری بهره ببریم.
وزیر ارتباطات گفت: شبکه ملی اطلاعات که از جمله موضوعات مد نظر مقام معظم رهبری است و دولت الکترونیکی تنها از طریق اینترانت داخلی قابلیت تحقق دارد و ما هم به صراحت با توجه به امکانات و ظرفیتهای توسعه یافتهای چون شبکه فیبر نوری به این سمت خواهیم رفت.
نامی در پاسخ به این سوال که اگر قرار باشد ظرفیت فیبرنوری روز به روز توسعه یابد ولی سیاستها در راستای استفاده از بسترهای داخلی باشد نه خارجی، عملا چه مزیتی برای مردم و کاربران نهایی خواهد داشت؟، گفت: با توسعه شبکه فیبرنوری، بستر ارتباطاتی ما ارتقا مییابد و با توجه به اینکه اخیرا نیز در حوزه ارتباطات زیرساخت، EPEG بهرهبرداری شد، تلاش میکنیم هرچه سریعتر فیبرنوری را به سرتاسر کشور و مناطق شهری و روستایی برسانیم.
او همچنین با بیان اینکه این توسعههای مقطعی پایان کار نیست و باید مدام به فکر پیشرفت و ارتقای بسترها باشیم، اذعان کرد: افزایش پنج هزار کیلومتر فیبرنوری به منزله پایان کار نیست و به فکر توسعه روز افزون هستیم. ایران در حال حاضر هاب منطقه است و ترانزیت ارتباطات دیتا را بر عهده دارد اما برای محرز شدن این جایگاه به فکر توسعه بیشتر ظرفیتها هستیم.
وزیر ارتباطات مجددا در پاسخ به اینکه نهایتا چه چیزی عاید مردم میشود؟، گفت: مردم با داشتن لینکهای ارتباطاتی سریع امکان اتصالات پایدار، پرسرعت و امن را به شبکه خواهند داشت که با راهاندازی مرحله به مرحله شبکه ملی اطلاعات، این ویژگیها ملموستر خواهد شد. به عنوان مثال اگر تا امروز با اختلالات اینترنت شاهد افت سرعت و به هم ریختن کاربران ایرانی (عصبانیت) بودیم، به مرور وقتی کاربران شاهد هستند که محتوای صوتی و تصویری را به سادگی میتوانند آنلاین مشاهده کنند، خودشان متوجه این موضوعات خواهند شد.
وی درباره احتمال اختلالات اینترنتی در آینده نیز با توجه به شبکه پایدار کشور و لینکهای پشتیبان نیز ابراز کرد: قطعی در حال حاضر دیگر معنا ندارد و ما هم در شبکه قطعی نداشتهایم چرا که لینکها و نقاط ارتباطاتی کشور از طریق شرق-غرب و شمال-جنوب تأمین میشود و دیگر با قطعی یک مسیر، تمامی ارتباطات دچار اختلال نمیشود. اما خوب است که فرق قطعی و اختلال را بدانیم زیرا نهادهای نظارتی در راستای فعالیتهای اینترنت در کشور ما و البته سایر کشورها متعدد هستند و ممکن است گاهی برای جلوگیری از برخی تهدیدات سایبری، تصمیماتی در این راستا اتخاذ شود.
نامی درباره میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات نیز عنوان کرد: پایان شبکه ملی اطلاعات براساس قانون برنامه پنجم توسعه و چشمانداز 1404، پایان برنامه پنجم است ولی در حال حاضر از برنامه جلوتریم و با تلاش دستاندرکاران این پروژه شاهد پیشرفتهای چشمگیری در آن در مدت زمان کوتاه هستیم.