رونمایی از نخستین سنگ قبر الکترونیکی در مشهد
طراح و ابداعکننده نخستین سنگ قبر الکترونیکی کشور استفاده از سنگ قبر الکترونیکی را آغاز ورود حیات مجازی به آرامستانها دانست.
به نقل از روزنامه فناوران، نوید کمالی با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی توجه به درگذشتگان را داریم، افزود: در طراحی این سنگ قبر، از فناوری اطلاعات و ارتباطات در تقویت این بخش از فرهنگ اسلامی استفاده کردیم و هدف از طراحی این سنگ قبر افزایش تعامل و رابطه عاطفی و فرهنگی با درگذشتگان است.
وی گفت: طراحی این سنگ قبل از حدود یک سال پیش و به منظور پاسخ به کنجکاوی انسانها در خصوص زندگی درگذشتگان و افزایش آگاهی در مورد آنان صورت گرفت.
این پژوهشگر حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: در طراحی این سنگ قبر از فناوریهای RFID، NFC و QR code استفاده شده است چراکه افراد میتوانند به وسیله این سه تکنولوژی با اشیا ارتباط برقرار کنند.
کمالی با بیان اینکه از تکنولوژی QR code برای حکاکی روی سنگ استفاده میشود، افزود: فرآیند حک کردن روی این سنگ قبر همانند حک کردن عادی است و این اطلاعات میتواند روی تمام سنگ قبرها از مشاهیر و مفاخر گرفته تا افراد عادی، حک شود.
وی افزود: این سه فناوری را مبتنی بر تلفن همراه انتخاب کردیم چراکه امکان کدگشایی این فناوریها توسط تلفن همراه وجود دارد و تلفن همراه وسیلهای در دسترس است به طوری که اکنون تعداد کاربران تلفن همراه در کشور حدود 75 میلیون نفر است.
عضو انجمن علمی تجارت الکترونیک ایران درباره طراحی پایگاه اطلاعاتی که حاوی اطلاعات و آثار مربوط به متوفی است، افزود: از طریق کد اختصاصی این اطلاعات کدگذاری میشود و سپس افراد میتوانند با فعال کردن دوربین تلفن همراه خود و قرار دادن آن روی کد دو بعدی، به وسیله فضای شبکه تلفن همراه به این پایگاه اطلاعاتی متصل شوند.
کمالی گفت: اطلاعات این پایگاه اطلاعاتی شامل آلبوم عکس، آثار، وصیتنامه، فایلهای صوتی و تصویری مربوط به طول حیات متوفی است.
وی گفت: با این کار حیات مجازی به قبرستان داده میشود و در حال حاضر دادههای این پایگاه اطلاعاتی مختص درگذشتگان است اما در آینده در نمونه پیشرفتهتر افراد میتوانند اطلاعات خود را گردآوری کنند.
کمالی هزینه نمونه اولیه سنگ قبر الکترونیکی را دو میلیون تومان عنوان کرد و افزود: در صورت تولید انبوه این هزینه به حدود 100 هزار تومان کاهش مییابد.
طراح این سنگ قبر الکترونیک با اعلام استقبال خوب آرامستانها از این سنگ قبر، گفت: اگر در آرامستانهای کلان شهرهای کشور از این سنگ قبرها استفاده شود، آرامستانها به شهرهایی زنده تبدیل خواهند شد. وی افزود: علاوه بر این در حال طراحی سامانه مدریت یکپارچه آرامستانهای کلان شرهای کشور هستیم.
کمالی افزود: با استفاده از این سامانه افراد به راحتی میتوانند پس از ورود به آرامستانها، آرامگاه مورد نظر خود را مکانیابی کنند.