درس های عبرتی برای Google و شاید برای ما

شرکت گوگلهفته گذشته بعد از پنج سال، ارزش سهام شرکت Google به بالاتر از رقم سال 2007 میلادی که بالاترین رقم قبل از بحران اقتصادی جهان در سال 2008 بود، رسید. ارزش سهام Google تقریباً به 749 دلار رسید. در سال 2009، ارزش سهام این شرکت کمتر از 300 دلار معامله می شد.

این اتفاق یقیناً درس عبرتی برای شرکت Google خواهد بود تا مدیران با ارزش خود را به این آسانی تغییر نداده و بر روی فعالیت هایی متمرکز شود که در انجام آنها خبره و با تجربه است. بازگشت Larry Page بعنوان مدیرعامل Google و کنار گذاشتن طرح ها و پروژه های رویایی و بلند پروازانه و اجرای طرح های ساده و پرطرفدار نظیر Social Networking، اکنون Google را به اینجا رسانده است.

درس عبرت دیگری که مسئولان Google طی روزهای گذشته یاد گرفتند، اقدام مقامات تصمیم گیر کشورمان برای مسدود ساختن دسترسی به سرویس های این شرکت و به ویژه سرویس پست الکترونیکی Gmail بود. به گفته وزیر ارتباطات، این اقدام در پاسخ به درخواست های زیاد مردم بود و امیدوار است شرکت Google از این اقدام درس عبرت بگیرد. به گفته وی: فیلترینگ سرویس های Google به دستور مقام قضایی صورت گرفته و تا مادامی که حکم جدید قضایی در این خصوص صادر نشود، این فیلترینگ ادامه خواهد داشت.

درس عبرت بعدی Google وادار شدن این شرکت به محدود کردن دسترسی به فیلم توهین به پیامبر اکرم (ص) در برخی کشورها بود. در کشورهایی که شرکت Google دارای دفتر نمایندگی است و حضور مستقیم دارد، این شرکت مجبور به رعایت قوانین محلی می باشد و لذا در برخی از این کشورها که مقامات دولتی دستور دادند، دسترسی به این فیلم بر روی سایت های Google مسدود شد.

همچنین در یک درس عبرت دیگر، پس از 9 ماه تعلیق سرویس های Google Apps توسط مقامات دولت نروژ، با مذاکرات مستقیم بین دو طرف، شرکت Google با انجام تغییراتی در سرویس های خود، نظر مقامات نروژی را جلب کرده و اکنون سرویس های این شرکت با رعایت نکات امنیتی مدنظر دولت نروژ، مجوز استفاده در مراکز دولتی را دارند.

و درس عبرت آخر Google مربوط به مدیر دفتر Google در کشور برزیل می شود که به دلیل مقاومت در برابر دستور مقامات قضایی این کشور برای حذف دو فیلم از سایت YouTube که باعث تخریب شخصیت یک نامزد انتخابات شهرداری می شد، بازدداشت و روانه زندان شد. البته به تشخیص مقامات قضایی برزیل، وی با قرار وئیقه آزاد شد تا هفته آینده در دادگاه برای دفاع از خود حاضر شود.

اینها شاید درس های عبرتی برای برخی از ما باشد تا بجای محروم ساختن خود از امکانات امروزی، سعی در استفاده از آنها در چارچوب های مورد نیاز خود داشته باشیم و از ارائه کنندگان این سرویس ها هم بخواهیم تا استانداردهای معقول و منطقی ما را رعایت کنند. یقیناً این بنگاه های اقتصادی نیز به خاطر منافع مالی خود هم که شده، سر تسلیم در برابر تقاضاهای عملی مصرف کننده فرود خواهند آورد.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *