رتبه پایین ایران در اینترنت پرسرعت و موبایل در منطقه
آخرین آمارها از وضعیت ایران در زمینه دستیابی به جامعه اطلاعاتی در مقایسه با کشورهای منطقه در شاخصهای دسترسی، استفاده و مهارت، از رتبه 14 ایران در اینترنت پرسرعت، 10 در خانوارهای دارای کامپیوتر و 13 در دسترسی به اینترنت خانگی حکایت دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در خصوص مشترکان تلفن همراه، کشور عربستان سعودی با تعداد 9/187 اشتراک تلفن همراه به ازای هر 100 نفر در رتبه اول و یمن با 1/46 مشترک تلفن همراه به ازای هر 100 نفر، رتبه آخر بین کشورهای منطقه را دارد.
در این میان کشورهای عمان، امارات متحده عربی، قطر، ارمنستان و بحرین در رتبههاي بعدی قرار دارند. با توجه به اینکه استفاده از تلفن همراه بین کشورهای با درآمد بالا زیاد است؛ بنابراین باعث پیشرفت در این زیرشاخص ميشود. این کشورها نیز در رتبههاي بالای میزان درآمد سرانه قرار دارند.
در این شاخص، ایران دارای رتبه یازدهم بوده و تقریبا دارای 2/91 اشتراک تلفن همراه به ازای هر 100 نفر است که بعد از کشورهایی چون اردن، آذربایجان و قرقیزستان قرار دارد.
پیشرفت در زمینه تعداد مشترکین تلفن همراه به ازای هر 100 نفر در ایران درسال 2010 نسبت به سال 2008 ،40 درصد افزایش یافته است که این میزان رشد از بیشتر کشورهای منطقه بیشتر است. به طوریکه در حال حاضر، بهرغم عدم سرمایهگذاری خارجی در زیربخش مخابرات و بهویژه در خدمات تلفن همراه، ایران از لحاظ تعداد مشترکین تلفن همراه به ازای هر100 نفر در میانه جدول رتبهبندی قرار دارد یعنی نسبت به تقریبا نصف کشورهای منطقه در وضعیت مطلوبی قراردارد. با این حال کشورهای ارمنستان، قزاقستان، آذربایجان و قرقیزستان در رتبههاي بالاتری نسبت به ایران قرار دارند.
شاخص پهنای باند اینترنت بین المللی به ازای هر شخص از تقسیم میزان پهنای باند برحسب بایت بر میزان جمعیت بهدست ميآید. کشورهای امارات با 34135 بایت بر ثانیه برای هر نفر، عربستان با 28252 بایت بر ثانیه برای هر نفر و گرجستان با 21275 بایت بر ثانیه برای هر نفر در مکانهای اول تا سوم هستند. رقم بالای دو کشور امارات و گرجستان به دلیل میزان کم جمعیت این کشورها بوده که باعث شده مقدار شاخص چشمگیر باشد و در عربستان باید میزان انتقال ترافیک اینترنتی در مقایسه با جمعیت حدود 30 میلیون نفری بسیار بالا باشد که میزان پهنای باند اینترنت بینالمللی بالا بهدست آمده است که ميتواند دلیل مساعدی برای میزان بالای انتقال ترافیک اینترنتی باشد.
از آنجایی که ایران از نظر جمعیت در رتبه سوم قرار دارد، میزان 3120 بایت بر ثانیه انتقال ترافیک اینترنتی برای هر شخص قابل توجیه است. قرقیزستان و ازبکستان کمترین مقدار را در این شاخص با مقدار 281 و 273 بایت بر ثانیه برای هر نفر، تجربه ميکنند.
در خصوص زیرشاخص نسبت خانوارهای دارای کامپیوتر کشور قطر با 6/89 دستگاه کامپیوتر برای هر100 نفر در رتبه اول قرار دارد. کشورهای بحرین و امارات به ترتیب در رتبه دوم و سوم قرار دارند. ایران در این زیرشاخص در رتبه دهم بعد از کشورهای ترکیه، سوریه و مصر قرار دارد. بدترین وضعیت را در این شاخص کشور قرقیزستان و یمن با 4 دستگاه کامپیوتر به ازای هر 100 نفر دارا هستند.
کشور قطر با 84 درصد رتبه اول زیرشاخص «نسبت خانواهای دارای دسترسی به اینترنت در خانه» را دارا است. بحرین، امارات متحده عربی و عربستان در رتبههاي بعدی قرار دارند. ایران در این زیرشاخص با 8/20 درصد در رتبه 13 ام بعد از کشورهایی مثل عمان، قزاقستان و اردن قرار دارد. رتبه آخر در این شاخص مربوط به ازبکستان است.
درخصوص زیرشاخص «مشترکان اینترنت باندپهن ثابت به ازای هر 100 نفر»، بحرین با 2/12 مشترک اینترنت باندپهن ثابت به ازای هر100 نفر رتبه اول را دارد. کشورهای امارات، ترکیه و قطر در رتبههاي بعدی قرار دارند.
رتبه چهاردهم این زیرشاخص متعلق به ایران است و کشورهای سوریه، قرقیزستان و یمن، رتبه آخر این زیرشاخص را به خود اختصاص دادهاند. در مورد زیرشاخص «مشترکان باندپهن موبایل به ازاي هر 100 نفر» امارات متحده عربی با 4/58 مشترک باند پهن موبایل به ازای هر 100 نفر رتبه اول را در بین کشورهای منطقه دارد. کشورهای عربستان، قطر و بحرین در رتبههاي بعدی قرار دارند