وعده وزیر ارتباطات: مهار تمام حملات سايبري با ايجاد شبكه ملي اطلاعات
وزير ارتباطات با تاكيد بر اينكه فاز اول شبكه ملي اطلاعات طبق برنامه تا پايان شهريور مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد، گفت: با راهاندازي شبكه ملي اطلاعات، تمام حملات سايبري درگاههاي كشور مهار خواهند شد.
رضا تقيپور در گفتوگو با ایسنا، به ذكر توضيحاتي درباره آخرين وضعيت شبكه ملي اطلاعات پرداخت و اظهار كرد: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته فاز اول اين شبكه از پايان شهريورماه امسال آماده بهرهبرداري خواهد بود و يكي از مسائلي كه در ارتباط با عملياتي شدن اين فاز ميتوان مورد توجه قرار داد بحث ايجاد پورتال يا سايت اين شبكه است كه اطلاعات كامل درباره خدمات و ويژگيهاي اين شبكه را به كاربران ارائه ميكند.
وي با بيان اينكه فاز اول شبكه ملي اطلاعات به جداسازي شبكه اطلاعات داخلي كشور از شبكه جهاني اينترنت مربوط ميشود، ادامه داد: امروز درصد و حجم بالايي از حملات مختلفي كه در فضاي مجازي نسبت به كشور صورت ميگيرد به گونهاي است كه با راهاندازي شبكه ملي اطلاعات برطرف خواهد شد. به عبارتي ميتوان گفت كه با ايجاد اين شبكه قادر به مهار صددرصدي حملات سايبري خواهيم بود و ديگر بدافزاري وارد نخواهد شد مگر برخي شيطنتها و موارد خاصي كه ممكن است از داخل كشور منشاء بگيرند.
تقيپور ادامه داد: با توجه به اين موارد امنيت يكي از مباحث اصلي و مهمي است كه در طراحي شبكه ملي اطلاعات مورد توجه ويژه قرار گرفته و از همان ابتداي كار بحث لايههاي امنيتي جزو اولويتهاي ما بوده است.
وي همچنين به اتصال دستگاههاي اجرايي به اين شبكه اشاره كرد و افزود: نكته ديگري كه در مورد شبكه ملي اطلاعات وجود دارد آنكه از نظر مديريت شبكه تمام نرمافزارهاي اين بخش كاملا بومي هستند و مديريت اين شبكه هم به صورت كامل در داخل كشور صورت ميگيرد و تنها براي دسترسي به اطلاعات خارج از كشور و يا مواردي كه خود اينترنت به عنوان يك خدمت محسوب ميشود به اين شبكه رجوع ميشود.
وزير ارتباطات در ارتباط با جستوجوگر و ايميلهاي ايراني كه از زيرساختهاي مهم شبكه ملي اطلاعات محسوب ميشوند هم گفت: يك جستوجوگر در هفته ارتباطات مرحله آزمايشي كار خود را آغاز كرد و در حال حاضر به صورت تدريجي در حال كامل شدن است. در بخش خصوصي نيز فعاليتهاي مختلفي با حمايت دولت در اين زمينه صورت ميگيرد. در زمينه ايميلهاي داخلي نيز وضعيت به همين صورت است اما در كل زياد علاقه نداريم كه نام ملي برروي اين طرحها گذاشته شود و بيشتر به بومي بودن آنها تاكيد داريم. با حمايتهايي كه دولت در اين ارستا صورت داده بخشهاي خصوصي ميتوانند وارد اين عرصهها شوند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ادامه به طراحي سيستم عامل بومي به عنوان يكي ديگر از زيرساختهاي مهم شبكه ملي اطلاعات اشاره و اظهار كرد: تاكنون نسخهاي از سيستم عامل بومي تهيه شده و اين نسخه در حال تكميل است.
تقيپور در ادامه با تاكيد بر لزوم راهاندازي مراكز داده استاني در فاز دوم شبكه ملي اطلاعات يادآور شد: تاكنون بحث راهاندازي اين مراكز در 9 استان كشور به مراحل پاياني نزديك شده و اميدواريم اين بحث در 9 استان ديگر هم تا پايان دهه فجر به سرانجام برسد، 12 استان باقيمانده هم اميد ميرود تا پايان سال 92 اين مراكز را ايجاد كنند تا بدين ترتيب تمامي استانهاي كشور به شبكه ملي اطلاعات متصل شوند. البته در اين ميان اعتبارات و تامين آن موضوع مهمي است كه ميتواند نقش تسريع و يا كندكننده در پروژهها داشته باشد و ما اميدواريم اين بخش موضوع هم به خوبي كنترل شود تا مشكلي در اجراي اين طرح ايجاد نشود.