ادامه داستان افشاگر بی هویت

افشاگرEdward Snowden افشاگر فعالیت های جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) علیه شهروندان خود و متحدان اروپایی آمریکا، نزدیک به یک هفته است که در بخش ترانزیت فرودگاه مسکو مانده است و به هر کشوری برای پناهندگی چنگ می اندازد.

دولت آمریکا پس از صدور کیفر خواست علیه Snowden در دادگاه های آمریکا به جرم انتشار اطلاعات محرمانه و سرقت دارایی های دولتی، اقدام به ابطال گذرنامه وی کرد. به همین دلیل وی اکنون بدون داشتن هویت قانونی، قادر به سفر و ورود به هیچ کشوری در جهان نیست.

سایت افشاگر WikiLeaks و مسئولان آن که به طرفدارانی از Snowden برخاسته اند، به نمایندگی از طرف وی درخواست پناهندگی Snowden را با چندین کشور مختلف مطرح کرده اند. از جمله کشورهایی که درخواست پناهندگی وی را دریافت نموده اند، می توان به اتریش، فرانسه، بولیوی، برزیل، چین، روسیه، کوبا، فنلاند، آلمان، هند، ایتالیا، ایرلند، نروژ، لهستان، اسپانیا، سوئیس و ونزوئلا اشاره کرد.

درخواست پناهندگی Snowden ابتدا با دولت اکوادور مطرح شد. پس از نشان دادن نظر مساعد از سوی مسئولان این کشور، در یک تغییر موضع زیرکانه، اکنون مسئولان کشور اکوادور اعلام کرده اند که تنها در صورت حضور وی در خاک این کشور حاضر به بررسی درخواست پناهندگی هستند. سختگیری دولت اکوادور پس از تماس تلفنی معاون رئیس جمهور آمریکا با رئیس جمهور اکوادور آغاز شد.

به گفته مقامات دولتی آمریکا، رئیس جمهور این کشور از معاون خود خواسته تا با مقامات ارشد کشورهایی که برای آنها درخواست پناهندگی Snowden ارسال شده، تماس گرفته و آن کشورها را از پذیرش درخواست وی منع کند.

از طرف دیگر، 26 سناتور آمریکا از هر دو حزب دمکرات و جمهوری خواه با انتشار نامه ای از مقامات امنیتی این کشور خواسته اند که به طور عمومی و علنی به برخی از سئوالاتی که درباره عملیات شنود و جاسوسی مطرح است، پاسخ دهند. همچنین در این نامه به صراحت درخواست شده تا سازمان امنیت ملی آمریکا اعلام کند که علاوه بر جمع آوری و نگهداری اطلاعات تماس های تلفنی شهروندان آمریکایی، آیا اطلاعات دیگری نظیر شماره کارت های اعتباری، زمان و مبلغ خرید توسط این کارت ها را نیز جمع آوری کرده است یا خیر.

بعلاوه، اکنون بسیاری از کارشناسان و سیاستمداران در آمریکا انتظار دارند که مقامات امنیتی به طور روشن و شفاف با ارائه مستندات، درباره این ادعا که اطلاعات جمع آوری شده به کشف و خنثی شدن طرح های تروریستی کمک کرده است، توضیح دهند.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *