نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

گزارشی از وضعیت آلودگی سایت های دولتی به ویروس

بحث معرفي سايت‌هاي آلوده به بد‌افزار‌ها در استان‌هاي مختلف كشور چند سالي است از سوي مركز مديريت امداد و هماهنگي عمليات رخداد‌هاي رايانه‌يي (ماهر) دنبال مي‌شود و هر ماهه پاك‌ترين و آلوده‌ترين استان‌ها در اين زمينه معرفي مي‌شوند.

اما مدير گسترش شبكه سازمان فن‌آوري اطلاعات در ارتباط با سايت‌هايي كه آلوده به اين بد‌افزار‌ها هستند، معتقد است: 98 درصد اين موارد پس از ارائه‌ي هشدار مشكل خود را برطرف مي‌كنند.

اسماعيل رادكاني در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، به ذكر توضيحاتي درباره‌ي آلوده‌ترين استان‌ها از نظر اينترنت پرداخت و در اين باره گفت: خوشبختانه وقتي هشدار‌ها به سايت‌ها و يا كامپيوتر‌هايي كه داراي مشكل هستند، ارسال مي‌شود، همكاري بسيار خوبي صورت مي‌گيرد و تا تحقيقات بعدي كه يك‌ماه پس از آن صورت مي‌گيرد، حدود 98 درصد موارد برطرف مي‌شود.

وي ادامه داد: اما به هر حال اين ويروس‌ها بيش‌تر برروي سايت‌هاي سازمان‌‌هاي دولتي و يا شركت‌هايي كه دسترسي به شبكه دارند، ورود مي‌كنند و بايد براي آن‌ها راهكاري انديشيده شود، چرا كه در برخي موارد شاهديم كه در برخي سيستم‌ها حتي كوچك‌ترين ملاحظات امنيتي هم صورت نگرفته و يك سايت يا سيستم محلي براي سكونت ويروس‌ها و سوء‌استفاده‌هاي احتمالي شده است. البته هيچ‌گاه نمي‌توان به گونه‌اي برنامه‌‌ريزي كرد كه هيچ IP آدرس آلوده‌اي وجود نداشته باشد، اما مي‌توان IP آدرس‌ها را به حداقل رساند.

رادكاني در پاسخ به اين سوال كه چگونه برخي استان‌ها هر ماهه رتبه‌اي بالا در ميان استان‌هاي آلوده‌ دارند، توضيح داد: همان‌طور كه گفتم پس از ارسال هشدار، 98 درصد افراد نسبت به پاك‌سازي سايت و سيستم خود اقدام مي‌كنند، اما اين‌كه مي‌بينيم يك استان در چند ماه رتبه‌ي بالايي در اين زمينه دارد، تعداد كاربران و وسعت شبكه‌ي اينترنت در آن استان هم تا حدي بستگي دارد.

خروج از نسخه موبایل