نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

مرحله اول شبکه ملی اطلاعات تا دو ماه دیگر راه اندازی می شود

“مرحله 1” شبکه ملي اطلاعات شامل تفکيک شبکه‌هاي اينترنت و اينترانت ظرف دو ماه آينده راه اندازي مي‌شود.

به نقل از خبرگزاری ایسنا، رضا تقي‌پور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در حاشيه همايش نظام الکترونيکي اداري، در گفت‌وگو با روزنامه خراسان گفت: مراحل اجرايي شبکه ملي اطلاعات هم اکنون در حال انجام است و به مراحل خوبي از پيشرفت رسيده و همچنين مباحث طراحي و امنيت اطلاعات در آن به خوبي لحاظ شده است.

وي افزود: براين اساس ظرف دو ماه آينده، “مرحله 1” شبکه ملي اطلاعات شامل تفکيک شبکه‌هاي اينترنت و اينترانت راه اندازي مي‌شود.

وزير ارتباطات خاطر نشان کرد: اين شبکه از ويژگي‌هاي خوبي برخوردار است که از جمله آن‌ها مي‌توان به غيرقابل دسترس بودن اطلاعات از بيرون و امنيت اطلاعات اشاره کرد و اميدواريم همان گونه که در برنامه پنجم توسعه پيش بيني شده است، اين کار در سه مرحله اصلي به نتيجه برسد.

ايجاد مراکز داده داخلي يکي از محورهاي اصلي شبکه ملي اطلاعات است

وي ادامه داد: ايجاد مراکز داده داخلي يکي از محورهاي اصلي اين موضوع است که در داخل کشور و در سطح سازمان‌ها آغاز شده است؛ البته اين نبايد به اين شکل باشد که به صورت قارچ گونه شاهد راه اندازي مراکز داده باشيم، بلکه تنها بخش‌هايي که نقاط کليدي هستند و مراکز داده تخصصي نياز دارند طبق بخشنامه‌اي که به آن‌ها اعلام شده است، مي‌توانند نسبت به ايجاد اين مراکز داده اقدام کنند. مهم اين است که اطلاعات مهم و حياتي بايد در داخل کشور نگهداري شود.

تقي پور چندي پيش نيز با اشاره به مراحل سه گانه راه اندازي شبکه ملي اطلاعات گفته بود: در مرحله دوم اين شبکه که تا پايان سال 92 به اتمام مي‌رسد، تمامي ميزباني‌هاي سايت‌هاي اينترنتي به داخل کشور منتقل مي‌شود و در نهايت مرحله سوم و پاياني شبکه ملي اطلاعات که سال 95 و در پايان برنامه پنجم توسعه راه اندازي مي‌شود، قرار است با مديريت بومي شبکه اينترنت در داخل کشور انجام شود و کاربران از استفاده از تمامي نرم افزارهاي خارجي بي‌نياز شوند.

به گفته وزير ارتباطات، راه اندازي شبکه ملي اطلاعات به منزله فيلترينگ نيست، بلکه اين شبکه ارتقاي خدمات دهي را در بردارد.

شبکه ملي اطلاعات يک شبکه گسترده، امن، پايدار و با ظرفيت بالا و با قابليت‌هاي فراوان است. براين اساس و در راستاي اجراي مرحله نخست بهره برداري از شبکه ملي اينترنت، هفت بخشنامه شامل گذر به نسل جديد آدرس‌هاي اينترنتي، استفاده از ايميل داخلي، تفکيک ترافيک اينترنت و اينترانت، اتصال به شبکه ملي، ميزباني سايت‌ها، ايجاد شبکه‌هاي اختصاصي و ايجاد مراکز داده به تمامي دستگاه‌هاي اجرايي، رئيس کل بانک مرکزي، موسسه‌هاي مالي و اعتباري و بيمه هاي دولتي و غيردولتي، وزير امور اقتصادي و دارايي و رئيس سازمان تنظيم مقررات ارسال شد.

همچنين سامان‌دهي منابع اينترنتي و نيز تفکيک ترافيک اينترنت و اينترانت به شرکت مخابرات ايران، PAPها، SAPها، ISDPها، وايمکس و اپراتورهاي تلفن همراه و تمامي دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشي کشور ابلاغ شد.

وزير ارتباطات در همايش نظام اداري الکترونيک نيز تصريح کرد: ايران نخستين کشوري بود که اعلام کرد فضاي اينترنت کنوني براي ارائه اطلاعات باارزش مناسب نيست و پس از آن ايده راه اندازي شبکه ملي اطلاعات را با ويژگي‌هاي شبکه‌اي امن، پايدار و با ظرفيت بالا مطرح کرد. پس از اين اعلام ايران، آمريکا نيز اعلام کرد اينترنت فعلي فضاي مناسبي براي ارائه اطلاعات نيست و به اينترنت جديدي نياز دارند.

1600 خدمت به صورت الکترونيکي در کشور ارائه مي‌شود

تقي پور خاطر نشان کرد: امروز قريب به 1600 خدمت به صورت الکترونيکي در کشور ارائه مي‌شود، اما آن چه مهم است بحث يکپارچه سازي آن‌ها و ارتباط سازمان‌ها با يکديگر و اشتراک گذاري اطلاعات است و اين که در نهايت يک فرد با مراجعه به هر بخش از شبکه بتواند خدمات خود را دريافت کند.

وي همچنين با تاکيد بر لزوم طراحي الگوهاي بومي در بحث نظام الکترونيکي اداري خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر شاهديم که در برخي موارد الگوهايي که در نظام الکترونيکي اداري سازمان‌ها پياده سازي مي‌شود، کپي برداري ناقصي است که نتيجه آن باعث مي‌شود بهره برداري لازم را نداشته باشيم. در حالي که وقتي مدلي را ارائه مي دهيم، بايد متناسب با وضعيت بومي ما بوده و در عين حال از خلاقيت و نوآوري لازم نيز برخوردار باشد.

خروج از نسخه موبایل