نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

وزیر ارتباطات: ۴۶درصد ایرانی ها به اینترنت دسترسی دارند!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه حضور ماهواره‌ها در کشور به چالش فرهنگی- اجتماعی تبدیل شده است، گفت: در حال حاضر از هر 100 نفر 46 نفر در ایران به اینترنت دسترسی دارند.

به نقل از سایت خبری ایستنا و به گزارش فارس نیوز، رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی صبح چهارشنبه 14 تیرماه مجلس، طی سخنانی به ارائه گزارشی از عملکرد وزارتخانه متبوعش پرداخت و اظهار داشت: امروز ارتباطات و فناوری اطلاعات بسیار فراتر از آنچه که در گذشته تحت نام پست و تلگراف بود و فقط به برقراری ارتباطات می‌پرداخت، نقش خود را در همه عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چنان بررسی کرده که این عصر را به نام عصر ارتباطات می‌شناسیم.

وی با بیان اینکه ما برای رسیدن به اهداف قانون برنامه پنجم توسعه تلاش می‌کنیم، متذکر شد: شکل‌گیری ارتباطات در کشور باید متکی بر هویت اسلامی- ایرانی و دارای جایگاه مهم در منطقه باشد؛ دسترسی به خدمات برای همگان،‌هدف نهایی ایران الکترونیک یکپارچه است که امیدواریم تا پایان برنامه پنجم به این اهداف دست یابیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های لازم از دیگر برنامه‌های وزارت ارتباطات است، تصریح کرد: تا کنون 6 سند راهبردی را برای توسعه فناوری اطلاعات در کشور تنظیم کرده‌ایم و وقتی وظایف وزارت ارتباطات را مرور می‌کنیم، نگهداری و بهره‌برداری از شبکه‌های پستی و خدماتی و حضور در مجامع بین‌المللی و عضویت در اتحادیه‌ها و موضوع امنیت ارتباطات در کشور را از جمله این وظایف می‌بینیم.

تقی‌پور میزان بهره‌وری ارتباطات در کل اقتصاد را 109 درصد، در فناوری اطلاعات 490 درصد، ضریب نفوذ در شاخص‌های ارتباطات 36.3 درصد دانست و گفت: در حال حاضر از هر 100 نفر، 46 نفر در ایران به اینترنت دسترسی دارند و از نظر تعداد محصولات پستی رتبه دوم را در منطقه داریم.

“در زمینه خصوصی سازی شرکت‌ها در کشور وزارت ارتباطات در سال 89 رتبه اول را کسب کرد؛ هم اکنون شاهد رشد 2 برابری ظرفیت شبکه داخلی کشور، رشد 67 درصدی تعداد دفاتر خدمات ارتباطی شهری و رشد 15 درصدی تعداد دفاتر خدمات ارتباطی روستایی هستیم”.

وی با ذکر این نکته که در چند سال گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدامات خوبی را در حوزه امنیت انجام داد، گفت: در زمینه تنظیم مقررات و حضور در مجامع بین‌المللی اقدامات قابل توجهی داشتیم.

وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: حضور ماهواره‌ها به چالش فرهنگی، اجتماعی تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون فضای فرکانسی کشور به شدت کنترل می‌شود، گفت: در شبکه مادر مخابرات و شبکه ترانزیت باید سرمایه‌گذاری انجام شود چرا که این دو بخش در تصدی دولت باقی ماند و نیاز به توسعه و سرمایه‌گذاری بیشتری دارد.

تقی پور میزان پوشش جاده‌های استانی تلفن همراه را به دلیل نیاز به سرمایه‌گذاری بالا در دستور کار وزارت ارتباطات ندانست و تصریح کرد: بیش از 96 درصد پوشش جاده‌ای انجام شده است.

به گفته وی، مواد 46 تا 49 قانون برنامه پنجم توسعه حاوی تکالیف خوبی برای وزارت ارتباطات است و ایجاد شبکه ملی ارتباطات از جمله برنامه‌های این وزارتخانه است.

تقی‌پور در خاتمه از جمله برنامه‌های آینده وزارت ارتباطات را افزایش میزان پهنای باند از 63 گیگابیت بر ثانیه به 500 گیگابیت در ثانیه دانست و تصریح کرد: ارتقاء ظرفیت تلفن همراه و ثابت در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد.

خروج از نسخه موبایل