نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

اپراتورها آماده سرویس دهی در مديريت بحران

دومين كنفرانس ملي مديريت بحران با محوريت نقش فن‌آوري‌هاي نوين در كاهش آسيب‌پذيري ناشي از حوادث غيرمترقبه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در اين كنفرانس فارسي‌نژاد – دبير كارگروه فن‌آوري اطلاعات مديريت بحران، ميررفيعي – رييس كارگروه، اكبرپور – معاون مديريت آمادگي بحران و دو تن از نمايندگان شركت مخابرات ايران و استان تهران صحبت كردند.

در ابتدا ميررفيعي با اشاره به اهميت فن‌آوري اطلاعات و نقش اساسي آن در كاهش آسيب‌پذيري‌ها گفت: شايد فن‌آوري‌ها بخشي از خدماتي است كه تاكنون داشتيم اما برنامه‌ريزي‌هايي نيز ارائه شده كه به تدريج وارد عرصه مديريت بحران و به ويژه بلاياهاي طبيعي شده است.

او افزود: اپراتورها از جمله همراه اول، ايرانسل، رايتل و اپراتورهاي شركت‌هاي PAP كه مجموعا 22 اپراتور را تشكيل مي‌دهند آمادگي لازم براي ارائه اپليكيشن‌ها و برنامه‌هاي مرتبط را دارند تا براي كمك به امور در شرايط اضطراري وارد شوند.

وي با اشاره به مباحث مطرح شده در اولين روز برگزاري كنفرانس در تاريخ 30 خرداد گفت:‌ كنفرانس روز گذشته با حضور رگولاتوري انجام شد و مي‌توان از اين سازمان حاكميتي كمك خوبي گرفت.

در ادامه يكي ازنمايندگان شركت مخابرات ايران بيان كرد: در حوادث پيش آمده تجربه زيادي كسب كرده‌ايم و متوجه تاثير و نقش ارتباطات و مخابرات در مواقع بحراني شديم. شايد گاهي خود حادثه چندان ابعاد گسترده‌اي نداشته باشد اما نبود ارتباطات و مخابرات كار را پيچيده‌تر و بحران را مضاعف خواهد كرد.

وي تاكيد كرد:‌ در مواقعي توانستيم از طريق سيستم‌هاي راديويي ارتباط برقرار كنيم و لازم به ذكر است بيشتر نگراني‌ها از برقراري ارتباط در زمان وقوع حادثه رخ داده است.

يكي ديگر ازنمايندگان مخابرات ايران از استان تهران گفت: درباره نقش فن‌آوري‌هاي نوين دركاهش آسيب‌پذيري‌ها در مواقع بحراني بهتر است ابتدا با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري در زمينه پدافند غيرعامل ابتدا بايد مراكز درجه اول سريعا شناسايي شوند، بناها هسته‌يي و مراكز علمي بزرگ شناسايي شوند و براي هر كدام يك طرح پدافند غيرعامل تهيه و به صورت ميداني عمل شود.

وي افزود: ابتدا بايد ديد بحران را چه مي‌بينيم و واقعه و جريان و خدمات‌رساني آن را چگونه انجام مي‌دهيم و بعد براي كاركرد منظم آن تصميم‌گيري كنيم.

وي با اشاره به رسالت اصلي شركت گفت:‌ ارائه خدمات به مشتركين درمواقع بحراني بيشترين مديريت را نياز دارد و شبكه مخابراتي نيز بايد به گونه‌اي برقرار شود كه در مواقع بحران بهترين عمل را داشته باشد.

او تاكيد كرد:‌ از نظر آماري شش درصد بلاياي طبيعي به ايران تعلق دارد و از 40 نوع بلاياي طبيعي 30 نوع آن در ايران رخ داده است و وظيفه ما در بخش ارتباطات در مواقع بحران سنگين‌تر است.

در ادامه حامد خاتمي به معرفي نرم‌افزار برنامه‌هاي شركت ايرانسل در مديريت بحران كه عبارتند از استفاده از تكنولوژي mss pool، افزوني HLR و افزوني STP استفاده از رومينگ بين‌المللي و سرويس‌هاي بين‌المللي اشاره كرد.

در ادامه اين كنفرانس، باقر صمدي، مدير فروش بازاريابي ايرانسل با ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي اين شركت گفت: لازم است تا پيش از وقوع بحران آمادگي لازم برقرار شود.

وي ادامه داد: بعد از وقوع اتفاق نيز مي‌توان از طريق ‌MMS و SMS و صدا نيز ارتباط برقرار و اطلاع‌رساني انجام داد كه بدون ارتباطات، مشكلات زمان بحران بيشتر خواهد شد.

در ادامه آرش مرادي با توضيحي درباره وايمكس ايرانسل و خدمات ارائه شده در موقعيت بحران گفت: فاز اوليه اين شبكه طراحي شده و اكنون سرويس VOIP و ديتا براي آن در نظر گرفته شده است.

همچنين سيدموسوي حول پروژه راه‌اندازي پايلوت شبكه بحران تركيبي HAPS و ماهواره براي پشتيباني مشتركين شركت ارتباطات سيار در نقاط آسيب‌ديده مقاله ارايه كرد.

خروج از نسخه موبایل