مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه عمدهترین عامل کاهش چند لیتری سهمیه بنزین برخی از خودروها عملیات ناقص سوختگیری در جایگاه است، برنامه دولت برای مقابله با هرگونه سرقت سایبری سهمیههای بنزین را تشریح کرد.
خبرگزاری مهر نوشت: جلیل سالاری با بیان اینکه در حمله ناموفق سایبری اخیر به مجموعه شبکه اینترنتی و مخابراتی وزارت نفت، سامانه هوشمند سوخت مورد هیچ گونه حمله سایبری قرار نگرفته است گفت: نوع فعالیت سامانه هوشمند سوخت به صورت آف لاین است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اعلام اینکه این سامانه به صورت تحت وب و یا ویندوزی مدیریت نمیشود تصریح کرد: بر این اساس در برابر حملات اینترنتی، ویروسی و سایبری از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه اخیرا تمامی درگاهها و مسیرهای ورودی سامانه هوشمند سوخت در برابر هرگونه حمله احتمالی سایبری مسدود شده است، اظهار داشت: در شرایط فعلی هم امکان ایجاد اختلالات اینترنتی در این سامانه وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سئوال که عنوان میشود در هفتههای اخیر کاهش سهمیه بنزین برخی از خودروها به دلیل حمله سایبری به اینترنت وزارت نفت صورت گرفته است، بیان کرد: کاهش و یا سرقت سهمیه بنزین خودروها از فضای مجازی و سایبری به هیچ وجه صحت ندارد.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی عامل اصلی کاهش سهمیه خودروها را انجام عملیات ناقص سوخت گیری در جایگاهها عنوان کرد و افزود: بررسی تراکنشها در سامانه هوشمند سوخت نشان می دهد که هیچگونه سرقت سهمیه بنزینی از طریق فضای مجازی و سایبری صورت نگرفته است.
سالاری با بیان اینکه مردم میتوانند با تماس با مرکز پاسخگویی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی جزئیات سهمیه و وضعیت تراکنش برداشت سهمیه بنزین خودروها پیگیری کنند، تبیین کرد: هم اکنون تمهیدات لازم برای ارائه خدمات متنوع به مردم از طریق این مرکز پاسخگویی اندیشیده شده است.
سوم اردیبهشت ماه هم گروه ناشناسی به سامانه اصلی اینترنت و مخابرات وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران حمله کردند و اختلالاتی در سطح این وزارتخانه ایجاد کردند به طوریکه برای شبکه اینترنت این وزارتخانه و برخی از شرکتهای تابع نفتی برای مدت چندین هفته قطع شد.
بر این اساس برای مدتی شبکه اینترنتی تمامی کارکنان و مدیران ساختمانهای اصلی وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، شرکت ملی گاز، شرکت نفت فلات قاره، نفت و گاز پارس و چندین شرکت زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران به طور کامل قطع شد.
مسئولان وزارت نفت درباره جزئیات این حمله اعلام کرده بودند: این حمله از مجرای تعدادی از سرورهای اصلی شرکت ملی نفت ایران و توسط یک “بد افزار” انجام شده است.
در همین حال حمدالله محمدنژاد معاون وزیر نفت پیشتر در پاسخ به این سوال که گفته میشود حمله کنندگان موفق به دستیابی برخی از اطلاعات و دادههای محرمانه صنعت نفت همچون مشتریان خارجی نفت ایران شده اند، تاکید کرده بود: این ادعا را به شدت تکذیب میکنم.
علیرضا نیکزاد رهبر سخنگوی وزارت نفت هم با تاکید بر ضریب بالای امنیت شبکه در این وزارتخانه، از راه اندازی بخش عمدهای از سیستمهای رایانهای وزارت نفت خبر داده و بیان کرده بود: هم اکنون سیستم اتوماسیون اداری وزارت نفت راه اندازی شده است.