یک فرد ایرانی که خود را با نام مستعار Comodohacker معرفی میکند، مسئولیت حمله و نفوذ به شبکه شرکت DigiNotar و سرقت بیش از 500 گواهینامه SSL غیرمجاز را بر عهده گرفت. این فرد مسئولیت حمله مشابهی به شرکت Comodo را در ابتدای سال جاری نیز پذیرفته بود.
Comodohacker خود را یک دانشجوی 21 ساله ایرانی معرفی کرده است. گرچه برخی منابع اطلاعاتی، ملیت این شخص را ترکیهای میدانند که با افرادی ایرانی در تماس و همکاری است. طبق اطلاعیهای که از طرف این شخص منتشر شده، دلیل حمله به شرکت هلندی DigiNotar اعتراض به سیاست های دولت هلند و رفتار ارتش این کشور در جنگ بوسنی در دهه 1990 میلادی است که در آن بیش از 8 هزار مسلمان قتل عام شدند.
در نفوذ به شبکه شرکت DigiNotar که یک شرکت صادر کننده گواهینامههای دیجیتالی SSL است، 531 گواهینامه برای سایتهای مختلف اینترنتی به طور غیرمجاز صادر و سرقت شدهاند.
از جمله گواهینامههایی که صادر و سرقت شده، یک گواهینامه برای سایت RamzShekaneBozorg.com است. در نگاه اول، مشخصات این گواهینامه مثل بقیه گواهینامهها است. ولی با کمی دقت میتوان پیام فرد نفوذگر را در این گواهینامه خواند.
سایتی به نام “رمز شکن بزرگ” (RamzShekaneBozorg.com) وجود ندارد و این عنوان، در حقیقت شروع پیام است. جملات بعدی پیام عبارتند از: «همه رمزها را می شکنم» و «سر تو را هم می شکنم».
با این حال، بسیاری از کارشناسان امنیتی معتقدند که استفاده گسترده و موفق از این گواهینامه های سرقت شده، تنها توسط یک یا چند نفوذگر امکان ندارد و یقیناً این فرد (یا افراد) دسترسی به امکانات و تجهیزات مخابراتی و ارتباطی وسیع دارند. این احتمال نیز داده می شود که این فرد (یا افراد) تنها ظاهر ماجرا هستند و دستهای واقعی در پشت صحنه این عملیات را مدیریت و اجرا می کنند.
توضیح درباره شرکت Diginotar و سرقت گواهینامه های دیجیتالی SSL : شرکت DigiNotar یک شرکت Certificate Authority) CA) است و مجوز صدور گواهینامههای دیجیتالی Secure Socket Layer) SSL) را دارد. شرکت Diginotar یکی از 500 شرکت صادرکننده گواهینامههای دیجیتال SSL در دنیا است. اخیراً شبکه این شرکت مورد حمله و نفوذ قرار گرفت و صدها گواهینامه (اصل ولی غیرمجاز) توسط نفوذگرها صادر و سرقت شد. این گواهینامهها برای اثبات اصالت سایتهای اینترنتی به کار میروند. با استفاده از گواهینامههای سرقت شده، میتوان کاربران را به سایتهای جعلی که در ظاهر، کاملاً شبیه سایتهای اصلی و واقعی هستند، هدایت کرد و اطلاعات شخصی آنان، مانند رمزهای عبور به سایت را به دست آورد. چون از این گواهینامههای سرقت شده برای نشان دادن اصالت سایت جعلی استفاده میشود، هیچ یک از ابزارها و امکانات امنیتی مرورگرها واکنشی از خود نشان نمیدهند و هشداری نیز به کاربر نمیدهند. البته برای چنین عملیاتی، سرورهای محلی DNS هم باید دستکاری شوند تا نام سایتهای اصلی و واقعی به IP سایتهای جعلی انتقال یابند.