نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

HC7: اولین باج‌افزار پذیرنده اتریوم

نسخه جدیدی از باج‌افزار HC7 در حال انتشار است که ضمن رمزگذاری فایل‌های کاربر، پسوند PLANETARY را به آنها الصاق می‌کند.

نکته‌ای که این نسخه از باج‌افزار HC7 را منحصربفرد می‌کند پذیرفتن واحد پول دیجیتال اِتیریِم علاوه بر پشتیبانی از پرداخت از طریق بیت‌کوین و مونرو است.

تقریباً تمامی گردانندگان باج‌افزارها، مبلغ اخاذی شده را از طریق واحد پولی بیت‌کوین اخاذی می‌کنند. نمونه‌هایی نیز از مونرو پشتیبانی می‌کنند.

به گزارش شرکت مهندسی شبکه گستر، ارزش اتیریم در ماه‌های اخیر روندی صعودی داشته و در حالی که سه ماه قبل هر واحد از آن 301 دلار ارزش داشت در زمان نگارش این خبر ارزش آن به بیش از 1200 دلار رسیده است.

اما روند فعلی سودده بودن اتیریم تنها مزیت این واحد پول دیجیتال برای نویسندگان و گردانندگان باج‌افزار نیست. ایراداتی که در نقض حریم شخصی و فاش شدن میزان نقل و انتقال به کیف پول دیجیتال بیت‌کوین مطرح می‌شود متوجه پول‌های دیجیتال مونرو و اتیریم نیست.

ضمن اینکه اتیریم مجهز به قابلیتی موسوم به Smart Contracts نیز می‌باشد.

بطور کلی تضمینی نیست که در صورت پرداخت باج توسط قربانی، نویسنده باج‌افزار کلید رمزگشایی را در اختیار قربانی قرار دهد. در صورت استفاده نویسنده باج‌افزار از قابلیت Smart Contracts این امکان فراهم خواهد بود که تنها در صورت ارسال کلید رمزگشایی، عملیات پرداخت تکمیل شود. هر چند که بکارگیری این قابلیت در فرآیند دریافت باج بسیار پیچیده بوده و برخی کارشناسان استقبال نویسندگان باج‌افزار از آن را دور از انتظار می‌دانند.

اتصال از راه دور از طریق پودمان Remote Desktop – به اختصار RDP – به دستگاه‌های با گذرواژه ضعیف و اجرای فایل مخرب باج‌افزار اصلی‌ترین روش انتشار HC7 است.

مبلغ اخاذی شده توسط این باج‌افزار در ازای فراهم کردن کلید رمزگشایی یک دستگاه 700 دلار و در ازای رمزگشایی فایل‌های تمامی دستگاه‌های آلوده شده در شبکه 5 هزار دلار است.

یادآوری می‌شود که تضمینی برای مهیا شدن امکان رمزگشایی در صورت پرداخت مبلغ اخاذی شده نیست. بنابراین همچون همیشه، برای ایمن ماندن از گزند باج‌افزارها، رعایت موارد زیر توصیه می‌شود:

خروج از نسخه موبایل