سایت مرکز آمار ایران از شامگاه سه شنبه چهارم خرداد ماه از دسترس خارج شد و کاربرانی که به این سایت مراجعه می کردند نمی توانستند از هیچ یک از بخش های آن استفاده کنند.
به گزارش شرکت مهندسی شبکه گستر و به نقل از سایت باشگاه خبرنگاران جوان، زمانیکه که از طریق جستجوگر گوگل قصد ورود به سایت مرکز آمار ایران را داشتید با متنی عربی روبه رو می شدید که ترجمه آن به فارسی”هک شده از سوی داعسی ها ” بود. مشابهت این نام با “داعش” در شبکههای اجتماعی باعث برخی گمانهزنیها شد.
گفتنی است؛ از پنجشنبه 6 خرداد سایت مرکز آمار به حالت عادی بازگشته و قابل دسترسی است. البته تاکنون مسئولان این مرکز درباره علت از دسترس خارج شدن این سایت و شبهات مربوط به هک شدن آن، توضیحی ارایه نکرده اند.
از سوی دیگر، معاون رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک ایران روز پنجشنبه ششم خرداد تایید کرد که سایت این سازمان مورد “حمله سایبری جزئی” قرار گرفته اما هیچ گونه “ورود و حملهای به بانکها و سامانههای خدمات ثبتی” صورت نگرفته است.
به نقل از خبرگزاری تسنیم، او تصریح کرد: کلیه سامانههای خدماتی و نرمافزاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعال بوده و در حال خدمترسانی به مردم است و تنها سایت اطلاعرسانی سازمان مورد حمله سایبری جزئی قرار گرفته و هیچگونه ورود و حملهای به بانکها و سامانههای خدمات ثبتی صورت نگرفته است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران نیز در واکنش به هک شدن سایت دو نهاد دولتی ایران گفت: اطمینان می دهم هیچ مشکلی متوجه اطلاعات شهروندان نشد و هکرها برای غوغای تبلیغاتی از نام جعلی استفاده کردند. او تاکید کرد: این هک کردنها موضوع عجیبی نیست و هر روز در جهان شاهد موارد متعددی از این قبیل هستیم، همچنان که اخیرا شبکه بینالمللی سوئیفت نیز هک شد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران از رسانهها درخواست کرد از “دامن زدن” به این هکها و “عجیب جلوه دادن” آنها خوددداری کنند: در ایران تیمهای امنیتی قوی برای مقابله با این سوءاستفادهها وجود دارد و به شهروندان اطمینان میدهیم که در نتیجه هک اخیر برخی سایتهای دولتی هیچ مشکلی متوجه اطلاعات شهروندان نشده است.