نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

مایکروسافت هم به قربانیان بالقوه حملات دولتی هشدار می دهد

شرکت مایکروسافت اعلام کرده که به کاربرانی که این شرکت احتمال می دهد هدف حملات دولتی (State-sponsored Attacks) قرار گرفته اند هشدار می دهد.

به گزارش شرکت مهندسی شبکه گستر، مایکروسافت هدف از چنین اطلاع رسانی هایی را آگاه نمودن قربانیان بالقوه حملات دولتی دانسته؛ حملاتی که در اکثر مواقع بسیار پیشرفته تر از نفوذهای رایج می باشند.

یک روز پس از اعلام شرکت مایکروسافت، خبرگزاری Reuters مقاله ای را منتشر کرد که در آن به نقل از منابع خود گزارش داد که از سال 2009 بیش از یک هزار حساب کاربری Hotmail کاربرانی همچون برخی از سران تبت، دیپلمات هایی از ژاپن و آفریقا و تعدادی از فعالان حقوق بشر توسط نفوذگران چینی هک شده اند.

به گزارش شرکت مهندسی شبکه گستر همین منابع به Reuters گفته اند در پی اجرای این حملات، مایکروسافت از کاربرانی که حساب آنها هک شده بود خواست تا گذرواژه خود را تغییر دهند. اما در این درخواست دلیل نیاز به این تغییر به صورت شفاف اعلام نشد. این منابع دلیل این موضوع را نگرانی مایکروسافت از تلافی دولت چین دانسته اند.

هر چند شرکت مایکروسافت این نفوذها را تایید کرده اما به Reuters گفته که هیچگاه از منشاء و گرداننده اصلی این حملات اطمینان نداشته است.

مایکروسافت مدتهاست که در تلاش است تا حداقل بخشی از بازار جمهوری خلق چین را در دست بگیرد. کشوری که به بهشت نرم افزارهای قفل شکسته معروف است.

برای نمونه در حدود یک ماه پیش مایکروسافت با یکی از شرکت های خوشه ای وابسته به دولت چین قراردادی را از نوع مشارکت انتفاعی امضاء کرد که به موجب آن این شرکت خوشه ای اقدام به فروش سیستم عامل Windows 10 به سازمان ها و نهادهای دولتی کشور چین می کند.

بطور کلی حملات دولتی نفوذهای پیشرفته ای هستند که در آنها افراد با اطلاعات با ارزش هدف قرار داده می شوند. شرکت های امنیتی معمولاً زمانی که پیچیدگی حمله ای بیشتر از حد معمول باشد آن را دولتی نسبت می دهند.

به نظر می رسد سیاست جدید مایکروسافت به نوعی پیروی از رقبای این شرکت باشد. شرکت گوگل از سال 2012 و شرکت های فیس بوک، توئیتر و یاهو نیز از ماه های اخیر اقدام به اطلاع رسانی به کاربران هدف قرار گرفته شده در حملات دولتی کرده اند.

خروج از نسخه موبایل