به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خبرها گفته بود که علیرغم گذشت 5/2 سال از برنامه پنجم توسعه تنها 15 درصد در حوزه ICT پیشرفت داشتهایم و باید 85 درصد برنامه را در زمان باقیمانده به اتمام برسانیم.
برای تحقق اهداف چشمانداز نظام که مورد تائید و تاکید مقام معظم رهبری است باید اهمیت ویژهای برای توسعه ICT که زیربنای توسعه تمام بخشهای اقتصادی و اجتماعی است در نظر گرفت.
در آبانماه سال جاری ماده واحده لایحه اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیر دولتی در زمینه پست و مخابرات به تصویب رسید که براساس آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میتواند صددرصد مبالغی که به عنوان حقالامتیاز حقالاسهم و وصول میکند در بودجه خود برای توسعه خدمات زیربنایی ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق محروم روستایی در نظر بگیرد.
این خبر باعث شد امکان تحقق برنامههای تعیین شده در برنامه پنجم توسعه در مناطق محروم در زمان باقیمانده واقعی شود.
این رقم معادل 4 هزار میلیارد تومان برآورد شده بود که در نهایت به 2 هزار و 500 میلیارد تومان کاهش یافت. اما ماجرای بودجه وزارت ارتباطات در اینجا خاتمه نمییابد.
نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق با اختصاص 3000 میلیارد ریال از منابع فوق به سیگنالرسانی صدا و سیما موافقت کردهاند تا بار دیگر مانعی بر سر تحقق کامل برنامه پنجم توسعه کشور در حوزه ICT یافته ایجاد شود.
پیش از این نیز کمیسیون تلفیق تصویب کرده بود که از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبلغ 100 میلیارد تومان به شورای عالی فضای مجازی اختصاص یابد.
در این میان وزارت ارتباطات میگوید که برای فراهم کردن امکان دسترسی پرسرعت مبتنی بر توافقنامه سطح خدمات برای اتصال 60 درصد خانوارها و تمامی کسب و کارها به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت تا پایان برنامه پنجم نیازمند حمایت جدیتری تا پایان سال 94 است.