نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

آغاز رقابت روبات‌های هوشمند برای شناسایی تقلبات و رفتار غیرطبیعی

دومین جشنواره بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر را در سه بخش مسابقات رباتیک، مسابقات هوش مصنوعی و فن بازار ایده و تقاضا از امروز آغاز به کار کرد.

به نقل از سایت خبری ایستنا، در بخش مسابقات هوش مصنوعی تیم‌های شرکت کننده در بخش های تشخیص رفتار غیر عادی در محیط های بسته، تشخیص نفوذ در شبکه‌های کامپیوتری، تشخیص تقلب در تراکنش‌های بانکی، تشخیص و تعیین نوع خودرو، حذف علایم اضافی از ویدئو، شناسایی متون تایپی فارسی، تصحیح هوشمند قرائت نماز، شناسایی فایل‌های ویروسی، سخت افزارهای هوشمند و شناسایی چهره انسان به رقابت با یکدیگر می‌پردازند.

 در مراسم افتتاحیه این مسابقات دکتر رضا صفابخش- رئیس مسابقات هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه این بخش از مسابقه با توجه به موضوعات و مسایل بخش صنعت اجرایی شده است؛ گفت: مساله شناسایی متون فارسی تایپ شده یکی از موضوعاتی است که از سوی برخی نهادها چون کتابخانه ملی مطرح شده است.

وی کشف تقلبات بانکی را از موضوعات مورد علاقه بانک‌ها ذکر کرد و اظهار داشت: شناسایی رفتارهای غیر طبیعی از طرف یکی از بانک‌ها به ما پیشنهاد شد که در این مسابقه به آن پرداخته خواهد شد.

صفابخش شناسایی چهره را از دیگر موضوعات پیشنهاد در این مسابقه ذکر کرد و ادامه داد: علاوه بر این از سوی صدا و سیما موضوع حذف علائم اضافه از ویدئو پیشنهاد شده بود.

رئیس بخش مسابقه هوش مصنوعی با بیان اینکه موضوع تصحیح قرائت نماز نیز از سوی سازمان حج و زیارت ارائه شد، ادامه داد: بخش سخت افرار هوشمند نیز از موضوعات جدیدی است که در این مسابقات اضافه شد و تلفیقی است از بخش سخت افزار دیجیتال و روش‌های هوشمند که در سخت افزارها از آنها استفاده می‌شود.

وی از حضور 40 دانشگاه در این مسابقات خبر داد و یادآور شد: از میان 150 تیم شرکت کننده پس از داوری 70 تیم امروز و فردا در 10 لیگ به رقابت می‌پردازند.

همچنین به نقل از سایت خبری ایستنا، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از توسعه ترجمه ماشینی با محوریت زبان فارسی در این دانشگاه خبر داد.

دکتر علیرضا رهایی در مراسم افتتاحیه مسابقه روباتیک و هوش مصنوعی جام امیرکبیر با اشاره به برگزاری همزمان هوش مصنوعی، روباتیک، کنگره روباتیک و هوش مصنوعی و فن بازار افزود: ویژگی خاص جشنواره امیرکبیر تخصصی بودن آن است به گونه‌ای که روبات‌های هر بخش جایگاه خاصی در بخش‌های صنعتی دارد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به کاربردهای روبات‌های حوزه شهری، اظهار داشت: در مجموعه خدمات شهری برای بخشی از خدماتی که به طور گسترده از نیروی انسانی استفاده می‌شود و بعضا با مشکلاتی نیز همراه است می‌توان با استفاده از روبات‌های شهری اقدام به ارائه خدمات شهری کرد.

وی حوزه پزشکی را از دیگر زمینه‌های کاربرد روبات‌ها ذکر کرد و ادامه داد: دراین راستا امروزه شاهد استفاده روز افزون از روبات‌های جراح در حوزه پزشکی هستیم.

رهایی با گلایه از عدم حضور بخش صنایع در این مسابقات خاطر نشان کرد: در این مسابقات نیز به مقولات مهمی چون شناسایی چهره، شناسایی فایل‌های ویروسی و به ویژه بحث مهم تقلبات بانکی که امری خطرناک در سیستم بانکی است توجه شده است.

وی از اجرای پروژه‌ای در این دانشگاه در زمینه ترجمه ماشینی خبر داد و یادآور شد: در این پروژه پژوهشگران این دانشگاه توانستند اقدام به توسعه ترجمه ماشینی با محوریت زبان فارسی کنند که با موفقت در حال انجام است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه این ماشین دارای کاربردهای وسیعی است، ابزار امیدواری کرد که زمینه برای بهره برداری از این نوع طرح‌ها فراهم شود.

خروج از نسخه موبایل