نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

ایندفعه Windows باعث crash مدیرش شد!

Steve Ballmer چند سال قبل توانسته بود بر یاس و ناامیدی بازار که Windows Vista برای او و شرکتش به ارمغان آورده بود، چیره شود و به حیات خود بعنوان مدیرعامل شرکت مایکروسافت ادامه دهد. ولی ایندفعه نتوانست واکنش مناسبی به عدم استقبال کاربران از Windows 8 از خود نشان دهد و راهی خانه سالمندان شد. اواخر هفته گذشته، شرکت مایکروسافت اعلام کرد که وی طی 12 ماه آینده بازنشسته خواهد شد.

سال گذشته، Ballmer گفته بود که Windows 8 نقطه عطفی برای شخص او خواهد بود. ولی یقیناً منظور وی چنین نقطه ای نبود که اکنون قرار گرفته است. سیستم عامل Windows 8 بالاخره گریبان Ballmer را گرفت و دلیل اصلی برای بازنشستگی وی شد. عدم پیشرفت و توسعه Windows Phone هم بی دلیل نبود ولی قبول ضرر چند صد میلیون دلاری به خاطر ارزیابی غلط از بازار سخت افزارهای ناموفق Surface که با Windows RT کار می کنند، پایان دوره مدیریت Ballmer را رقم زد.

درست است که باید از ابتدا تا انتهای دوره مدیریت یک فرد را در نظر گرفت تا بتوان قضاوت صحیحی از عملکرد وی داشت ولی اغلب، یک مدیرعامل براساس وضعیتی که شرکتش در زمان ترک او دارد، سنجیده می شود. شرکت مایکروسافت در سال های اخیر نتوانست به روزهای طلایی گذشته اش بازگردد.

Ballmer از عهده تمام دشواری ها و زخم زبان های Windows Vista که با تاخیر چند ساله بعد از سیستم عامل بسیار موفق Windows XP سرهم شده بود، برآمد و دوام آورد. مشکل Windows 8 هم تنها عدم استقبال بازار و فروش محدود آن نبود.

مشکل اصلی Ballmer درباره Windows 8 پیش بینی اغراق آمیز او از موفقیت آن بود که در انتها باعث سرنگونی وی شد. Ballmer به عنوان یک فروشنده حرفه ای و همیشه امیدوار، در دفاع جانانه از Windows 8، به دفعات عبارت “همه چیز” را در سخنرانی هایش برای تهیه و عرضه این سیستم عامل مایه گذاشته بود. او نه تنها خودش، بلکه بازار را هم برای Windows 8 بیش از حد واقعی و انتظار، به شور و شوق آورده بود.

Ballmer امیدوار بود که با تغییرات اساسی که در ظاهر سیستم عامل Windows 8 به وجود آمده، صدها میلیون کامپیوتر جدید با این سیستم عامل به بازار عرضه شود و میلیاردها دلار از ساخت نرم افزارهای جدید برای Windows 8 درآمد حاصل شود. رویاهایی که اکنون تبدیل به کابوس شده اند و هیچوقت واقعیت نیافتند.

در واقعیت، هم اکنون کمتر از 6 درصد کامپیوترهای جهان از سیستم عامل Windows 8 استفاده می کنند. این سیستم عامل جدید که با ایده “استفاده لمسی” برای کامپیوترهای خشتی (Tablet) طراحی و ساخته شده، هنوز هم نتوانسته برای خود جای پایی در این بازار رو به رشد پیدا کند.

طراحی مجدد و بازنگری در برخی روش های کار با Windows 8 در نسخه جدید Windows 8.1 گرچه مورد استقبال بازار قرار گرفته است ولی شاید کمی برای جبران جایگاه از دست رفته این سیستم عامل دیر شده باشد.

تولید مستقیم سخت افزار توسط مایکروسافت، یکی دیگر از اشتباهات مدیریتی Ballmer بود. ایده ساخت و عرضه سخت افزار توسط مایکروسافت، تولیدکنندگان کامپیوتر در جهان را که از شرکاء اصلی و مهم مایکروسافت به شمار می آیند، چندان خوشحال نکرد. مایکروسافت تصمیم گرفت بود که با کامپیوترهای خشتی Surface خودش وارد بازار رقابت با همین شرکایش شود. همین امر هم باعث شد تا سازندگان کامپیوترهای خشتی روی خوش به سیستم عامل Windows RT مایکروسافت نشان ندهند و همه به سمت استفاده از Android بروند.

اینطور نبوده که مدیرعامل مایکروسافت از وضعیت استقبال کاربران و فروش بازار Windows Vista و Windows 8 بی خبر بوده باشد. در سال 2006 میلادی به فاصله چند روز بعد از عرضه Vista،مدیر ارشد بخش Windows مایکروسافت که مسئولیت Vista را بر عهده داشت، با 17 سال سابقه استعفا داد. سال گذشته نیز Steven Sinofsky از مدیران ارشد مایکروسافت که مسئولیت بخش Windows را در زمان تولید Win 7 و Win 8 بر عهده داشت، چند هفته بعد از عرضه Windows 8 به بازار از کارش برکنار شد.

با این حال نباید نادیده گرفت که Steve Ballmer در طول 13 سال سکانداری مایکروسافت، فروش این شرکت را سه برابر و درآمدش را دو برابر کرد. زمینه های فعالیت جدید برای مایکروسافت ایجاد کرد که اکنون بیش از یک میلیارد دلار ارزش دارد.

محصولات و خدمات جدیدی نظیر Azure و Xbox را به سبد محصولات مایکروسافت اضافه کرد. همچنین سرویس Office 365، اولین تجربه مایکروسافت در بخش “نرم افزار به عنوان خدمات” (Software-as-a-Services) حاصل ایده های نو Ballmer بود.

در یک جمله، Ballmer مایکروسافت را از یک شرکت وابسته به PC تبدیل به یک شرکت نرم افزاری واقعی کرد.

خروج از نسخه موبایل