نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

هشدار پلیس فتا به دارندگان گوشی‌های Android

همراه آندروید

رییس پلیس فتای گیلان نکات امنیتی را درباره استفاده از گوشی‌های موبایل اندروید ارائه کرد.

به نقل از خبرگزاری ایسنا، سرهنگ ایرج محمدخانی با بیان اینکه رعایت نکات ایمنی در استفاده از تلفن‌همراه اندروید می‌تواند استفاده از تلفن‌همراه را برای کاربرانش به تجربه سودمند و جذاب تبدیل کند، گفت: گوشی‌های تلفن‌همراه در سال‌های گذشته از یک گوشی صرف، به رایانه‌ای با امکانات فراوان ارتباطی در اندازه کوچک تبدیل شده‌اند و همین ویژگی‌های ممتاز و جالب توجه تلفن‌های همراه، آن را به هدفی تازه برای مجرمان و تبهکاران تبدیل کرده است.

وی افزود: در همین راستا رعایت نکات امنیتی می‌تواند استفاده از تلفن‌همراه را برای کاربران به تجربه سودمند و جذاب تبدیل کند.

محمدخانی با بیان اینکه باید نصب برنامه‌های اندروید از منابع، وب‌سایت‌ها و تولید کمپانی‌های معتبر انجام شود، گفت: هنگام نصب برنامه‌ها باید دقت شود که برنامه‌های نامطمئن به برخی از مجوزهای سیستم نظیر مجوز اتصال به اینترنت (internet)، مجوز اتصال به لیست تماس‌ها (read call log)، مجوز ارسال دریافت و خواندن پیامک (read sms – receive sms – send sms)، مجوز خواندن اطلاعات شخصی کاربر (read profile)، قابلیت نصب صدا (record Audio)، قابلیت دسترسی به دوربین (camera)، دسترسی به مکان (Access Find location – Gps)، تغییر تنظیمات (change configuration)، پاک‌کردن داده‌های کاربر (clear app user data)، اجرای سطح ریشه (Factory Test)، دسترسی به حساب کاربری (Get accounts)، جستجوی کلی در گوشی (Global search)، نصب برنامه ثانویه (install packages)، بستن سایر برنامه‌ها (kill background processes)، خواندن لاگ سیستم (read logs) و ضبط صدا (record Audio)، دسترسی نداشته باشد.

وی همچنین از کاربران خواست از حساب کاربری خود در سرورهای ارائه دهنده پست الکترونیک خروج کنند، چراکه انجام ندادن این کار سبب ارسال لیست تماس‌ها به سرور می‌شود.

محمدخانی با بیان اینکه اگر از ایمیل و تقویم استفاده نمی‌شود، بهتر است گزینه Sync غیرفعال شود تا حداقل اطلاعات بین گوشی و سرورهای گوگل مبادله نشود، گفت: بهتر است اطلاعات شخصی و مهم در این نوع گوشی‌ها نگهداری نشود و در صورت نگهداری به اینترنت متصل نباشد چرا که امکان ارسال اطلاعات وجود دارد.

رییس پلیس فتای گیلان با اشاره به اینکه بیشتر بازی‌های موجود در اینترنت به منظور بازیابی، تمامی لیست دفترچه تلفن افراد را به سرورهای خود ارسال می‌کنند، اظهارکرد: کاربران گوشی خود را هرگز روت نکنند زیرا این کار آزادی بیشتری به بدافزارها برای فعالیت می‌دهد.

وی از شهروندان خواست وایرلس و بلوتوث گوشی خود را در مواقع غیرضروری خاموش کنند و در بازکردن لینک‌های موجود در پیامک‌ها و ایمیل‌ها نیز محتاط باشند.

محمدخانی با بیان اینکه از Access Pointهای وایرلس ناآشنا تنها در صورت اضطرار باید استفاده شود، گفت: کاربران باید یک آنتی ویروس معتبر موبایل روی گوشی خود نصب و پسورد یا قفل الگویی (pattern) قوی برای گوشی خود انتخاب کنند.

رییس پلیس فتای گیلان با تاکید بر عدم‌نصب رام‌های (ROM) سفارشی و تغییر یافته روی گوشی‌، اظهارکرد: تنها به رام‌های منتشر شده توسط شرکت سازنده باید اعتماد کرد.

به گفته وی نسخه جدید اندروید گزینه‌ای برای رمزنگاری کل گوشی دارد که در صورت داشتن اطلاعات شخصی زیاد بهتر است، فعال شود.

خروج از نسخه موبایل