به نقل از سایت خبری ایستنا، سیداحمد معتمدی – استاد دانشگاه – پایین نگه داشتن سرعت اینترنت را به بهانه مسائل امنیتی امری بیهوده دانست و گفت: امنیت بحثی درست و ملی است و همه باید نسبت به آن حساس باشند اما پایین نگه داشتن سرعت اینترنت به بهانهی امنیت مانند این است که بگوییم همه با دوچرخه بیرون بیایند چون توانایی تعقیب خلاف کاران که ماشین دارند امری دشوار است.
وی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت هشتم بود، همچنین حکومت را حافظ امنیت مردم دانست و گفت: باید ایجابی رفتار کرد و تکنولوژیهای روز را قبول داشت و نباید محدودیت ایجاد کرد برای مثال در یکی از کشورهای اروپایی 90 مگابیت حق شهروندی محسوب میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر با اشاره به وجود فرهنگ استفاده از اینترنت، بالا بودن سرعت اینترنت را برای نیاز به استفاده از کاربردهای بیشتر و ایجاد اشتغال دانست و افزود: باید تولید ملی افزایش پیدا کند و به جای این که تنها نقش مصرف کننده اینترنت را بازی کنیم باید تولیدکننده اطلاعات در این زمینه باشیم؛ پایین نگه داشتن سرعت اینترنت به کشور ضربه میزند.
او تصریح کرد: به نظر من دولت جدید باید تکیه خود را برروی بحث فنآوری اطلاعات قرار دهد. علاوه بر این که باید قانونهایی را در این زمینه اصلاح کرد؛ میتوان بوسیله فنآروی اطلاعات ایجاد شغل کرد و متاسفانه در حال حاضر ما در این زمینه عملکرد ضعیفی داشتیم و در قسمت دولت الکترونیکی بسیار ضعیف عمل کردیم؛ در صورتی که اگر به این موضوعات توجه بیشتری شود میتوان شغلهای بسیاری را ایجاد کرد. برای مثال در کشوری مثل سنگاپور 13 درصد از تولید ناخالص ملی به ICT اختصاص داده شده و این درحالی است که در ایران این سهم پایین است.
وی دررابطه با قیمت بالای سرویسهای اینترنتی هم گفت: اگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قیمتها را کاهش دهد، مشکلات حل خواهد شد.
معتمدی در آخر درباره نقش شورای عالی فضای مجازی گفت: اگر چنین دبیرخانهای مکمل باشد، بسیار خوب است ولی اگر تداخل با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته باشد عملکرد منفی خواهد شد.