به نقل از سایت خبری ایستنا، فیلترشکنهایی چون سایفون و برخی ابزارها مانند Kerio و open VPN عملا کار نمیکنند یا بلافاصله بعد از اتصال قطع میشوند و به جز برخی روشهایی که از سرعت و مقبولیت چندانی برخوردار نیستند هیچ نرمافزار فیلترشکنی کار نمیکند.
پیش از این نیز اتصال به VPN مسدود شده بود. بهرغم اینکه سیستم فیلترینگ کشور موفق به از کار انداختن تمامی فیلترشکنها شده این پرسش مطرح است که نیازهای عادی کاربران برای مقابله با تحریمهای اینترنتی و دانلود نرمافزارهای مورد نیاز از برخی فروشگاههای نرمافزاری باید از چه طریقی انجام گیرد؟ بخش عمدهای از فروشگاههای نرمافزاری آمریکایی و اروپایی عملا به کاربران ایرانی اجازه دسترسی به نرمافزارها یا حتی سایتها را نمیدهند و تنها راه دسترسی به آنها استفاده از فیلترشکنها بود.
با استفاده از فیلترشکنها عملا بخش عمده تحریمهای اینترنتی اعمال شده علیه شهروندان ایرانی ناکارآمد بود، اما مسدود کردن گروهی فیلترشکنها عملا دسترسی به این منابع را برای کاربران ایرانی ناممكن کرده است. از کار افتادن فیلترشکنها همچنین مصادف با کاهش سرعت برخی سایتها و سرویسهای کاربردی مانند Gmail شده است.
به نظر میرسد مسوولان و متولیان بخش اینترنت بهتر است بحث فیلترشکنها و کاربرد آن در جامعه کاربران ایرانی را فراتر از موضوع دسترسی به سایتهای غیر مجاز مورد بررسی قرار دهند.