نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

توطئه سیاسی یا اشکال برنامه نویسی !

اگر شما از جمله افرادی هستید که عاشق داستان های تبانی و توطئه های بین المللی و سیاسی می باشند، از خبر جدیدی که اخیراً درباره سرویس iMessage شرکت Apple بر سر زبان ها افتاده است، لذت وافر خواهید برد !

البته خبر این توطئه بزرگ یا مشکل، اولین بار حدود یکسال قبل در بین جامعه برنامه نویسان کامپیوتری مطرح شد ولی اکنون یکبار دیگر و اینبار بطور گسترده بر روی اینترنت منتشر گردیده است.

خبر اینگونه است: “سعی کنید عبارت (فاصله) I could be the next obama را از طریق سرویس iMessage بر روی دستگاه های iPhone یا iPad برای کسی ارسال کنید. کلمه آخر حذف می شود !

این اتفاق برای هر کلمه و یا نام هر رئیس جمهور آمریکا نمی افتد. فقط نام رئیس جمهور فعلی حذف می شود.

در واقعیت، هیچ توطئه و دسیسه سیاسی و بین المللی در کار نیست. حتی این موضوع یک شوخی برنامه نویسی هم نیست. مخصوصاً در سالهای گذشته، نوعی رسم و سنت شده بود که برنامه نویسان و تولیدکنندگان نرم افزار، یک یا چند شوخی ساده و بی خطر در بین خطوط اصلی برنامه کامپیوتری خود جای می دادند تا یک زمانی توسط کاربران کشف شده و یا خودشان در یک موقعیت خاص از آن بهره برداری تبلیغاتی نمایند. به عنوان نمونه، شرکت مایکروسافت در نرم افزار مشهور Excel 97 یک بازی کامپیوتری Flight Simulator جاسازی کرده بود !

توطئه سیاسی برای حذف نام Obama از پیام های اینترنتی تنها به دلیل یک خطای برنامه نویسی ساده رخ می دهد. حتی با کمی سعی و خطا می توان متوجه شد که اگر همین جمله را از پیامی که کلمه Obama از آن حذف شده، copy & paste کرد، جمله بطور کامل نمایش داده می شود.

بهترین توضیح فنی درباره این خبر این می تواند باشد که بخشی از نرم افزار iMessage که مسئول نمایش عبارت است، محاسبه می کند که عبارت یک سطری است و یک پنجره یک سطری برای نمایش آن باز می کند. ولی بخشی از نرم افزار که مسئول “قالب بندی” (format) عبارت است، تشخیص می دهد که عبارت از یک سطر طولانی تر خواهد بود و کلمه آخر (obama) را به سطر دوم می برد. همین امر باعث یک خطای معصومانه! شده و با آنکه کلمه obama وجود دارد ولی نمایش داده نمی شود.

در اصطلاحات برنامه نویسی به این خطا، Off-by-One یا Fencepost گفته می شود.

خروج از نسخه موبایل