نماد سایت اتاق خبر شبکه گستر

دروغ قدیمی، قربانیان جدید

گهگاه دلسوزی، همدردی و احساس مسئولیت بعضی ها مشکل آفرین می شود و بدون اینکه این مردم ساده و صادق بخواهند و یا بدانند، آب در آسیاب دشمن می ریزند.

به عنوان مثال، متن زیر را در نظر بگیرید. این متن که در ظاهر یک هشدار دوستانه و به موقع به کاربران است، این روزها در سایت اجتماعی Facebook زیاد به چشم می خورد. این متن که در واقع یک تصویر است، بعنوان یک عکس توسط کاربران Facebook به اشتراک گذاشته می شود. عنوانی که نظرها را به خود جلب میکند و نوشته های درشت، احساس اهمیت و مهم بودن خبر را بیشتر نشان می دهد.

مانند خبرهای مشابهی که طی سال های گذشته، هر از چند گاهی ظاهر شده اند، این خبر نیز دروغ محض است. چنین ویروسی وجود ندارد، دیسک سخت کسی قرار نیست بسوزد، شبکه خبری CNN چنین خبری را منتشر نکرده، مایکروسافت مطلبی در این مورد اعلام نکرده و McAfee هم چنین ویروسی را کشف نکرده که غیرقابل پاکسازی باشد !

با کمی دقت و توجه می توان فهمید که این خبر چندان درست به نظر نمی رسد. این خبر فاقد هرگونه منبع خبری است و هیچ لینکی به شرکت های مورد اشاره در خبر، گذاشته نشده است. با این وجود تا این لحظه، نزدیک به 36 هزار نفر این خبر دروغ و جعلی را بر روی صفحات Facebook خود به اشتراک گذاشته اند. یقیناً خیلی از این افراد حتی بدون خواندن کامل متن خبر، از روی احساس و هیچان اقدام به اشتراک گذاری آن کرده اند.

یک جستجوی ساده در Google نشان می دهد که خبرهای دروغ و جعلی با چنین محتوایی به دفعات در سالهای گذشته منتشر شده و هر بار نیز موفق شده قربانیان جدیدی بگیرد. افرادی که به انتشار این خبر جعلی کمک می کنند.

این خبرهای دورغ و جعلی می توانند از چندین لحاظ مشکل آفرین شوند. علاوه بر ایجاد ترافیک بیهوده در اینترنت و افزایش میزان هرزنامه (spam)، در زمان انتشار خبر، باعث هیجان و دلهره بی اساس در کاربران می شود و بعد از چندین بار تکرار، حالت چوپان دروغگو به وجود می آید و کاربران را نسبت به هشدارهای امنیتی واقعی بی تفاوت می کند.

برای جدیدترین و صحیح ترین اخبار و هشدارهای امنیتی همیشه به سایت های خبری معتبر و یا سایت شرکتهای امنیتی مشهور مراجعه کنید. 

خروج از نسخه موبایل