وزیر اطلاعات به دستگاههای دولتی و خصوصی کشور که از فضای اینترنت استفاده میکنند، توصیه کرد به تذکرات و توصیههای دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی توجه ویژهای داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، “حجت الاسلام حیدر مصلحی” گفت: «فضای امروز به گونهای است که تمام دستگاههای دولتی و خصوصی کشور از اینترنت استفاده میکنند و بعضی اوقات هم بیتوجهی میکنند که اسرار و اطلاعات دستگاههای خود را در فضای اینترنت منتشر میکنند. ما به آنها توصیه میکنیم تذکرات و توصیههای دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی را بطور ویژه مورد توجه قرار دهند.
وی افزود: «سلطهای که تشکیلات اطلاعاتی کشور بر شبکه مجازی و اینترنت دارد به راحتی اجازه نمیدهد که ویروسی وارد کشور شود.»
مصلحی افزود: «اگر یک جایی هم جاسوس و یا یک فرد فریب خوردهای هم اقدامی را انجام دهد با پیشبینیهای بسیار خوبی که در وزارت اطلاعات صورت گرفته، ویروسها کنترل میشود.
وزیر اطلاعات افزود: «بعضی وقتها هم یک فضاهای بیجهتی شکل میگیرد که واقعیتی برای آن صورت ندارد و ما به عنوان دستگاه اطلاعاتی تسلط کامل داریم و اجازه فعالیت هر ویروسی را نخواهیم داد. همانگونه که قبلاً ویروسی نفوذ کرده بود که با آن برخورد کردیم و دو سال بعد از اقدام برخوردی ما، اطلاعرسانی کردند.
دیدگاه
استاکس نت دوباره حمله کرد. همین حمله بهانه وزیر اطلاعات شد تا از توان این وزارتخانه در مقابله با ویروسها صحبت کند. برای مقابله با ویروس استاکس نت اطلاعیه صادر شد، هشدارها و آموزشهایی داده شد. بعد ما پس از حمله این ویروس در گزارش نفوذ میخوانیم که دلیل مصون ماندنمان، متصل نبودن دستگاهها به اینترنت بوده است. این هم یکی از راههای در امان ماندن از حمله ویروسها است.
ما افتخار میکنیم که مثل دفعه پیش سهم 60 درصدی در حمله استاکس نت از سیستمهای آلوده در جهان را نداریم. وزیر اطلاعات هم در این افتخار خود را سهیم میداند و اعلام می کند: «سلطهای که تشکیلات اطلاعاتی کشور بر اینترنت دارد، به راحتی اجازه نمیدهد که ویروسی وارد کشور شود.»
او در مورد افراد جاسوس و فریب خورده صحبت و تاکید میکند: «وزارت اطلاعات آنها راشناسایی و ویروسها را کنترل میکند.» حتی اشاره می کند: «اجازه فعالیت هر ویروسی را نخواهیم داد.»
لازم است آقای وزیر توجه کنند که در اینترنت کشوری وجود ندارد. بنابراین ویروسها وارد کشور نمیشوند، بلکه در اینترنت منتشر می شوند و کاربران به دلایل مختلفی آلوده میشوند؛ دلایلی مانند نداشتن ضدویروس قوی و بروز. همچنین آنجا که اقای وزیر میگوید: «اجازه فعالیت هر ویروسی را نخواهیم داد.» مخاطبان علاقهمند میشوند، بدانند ویروسهایی که اجازه فعالیت دارند چه ویروسهایی هستند و ویروسهای ممنوعه کدامند؟ و اساساً سلطه تشکیلات اطلاعاتی به نسبت دانش فنی و نرمافزارهای محافظ تا چه اندازه میتواند در جلوگیری از ویروسی شدن سیستم کاربران ایرانی قدرتمند عمل کند. از این همه که بگذریم به نحوه مقابله با ویروسی میرسیم که یکی از آنها استاکس نت است و به غیر از استاکس نت، ویروسهای دیگری هم هستند که هدفشان کاربران در تمام دنیا است.
بله اقای وزیر! ما آمادگی مقابله با هر ویروسی را در هر زمانی داریم. یک راه پیدا کرردهایم؛ یکی از چند راه که آسانترین راه است. می توانیم با وصل نشدن به اینترنت با ویروسها بجنگیم. میتوانیم بروز کردن نرمافزارهایمان را به دست فراموشی بسپاریم و درها را به ویروسها ببندیم. ما اینگونه با نفوذ ویروسها مقابله میکنیم، نه با شناسایی و ارائه نرمافزارهایی برای مقابله با آنها.
ساده است ما فقط به اینترنت وصل نمیشویم.